Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

VSA MESTA SO ZASEDENA: Upravljanje knjižnične zbirke

Praktično izobraževanje je namenjeno obravnavi rezultatov statistike, ki jo pridobimo v COBISS3, iz segmenta Izposoja, razred Neprosto gradivo, metoda Določitev obrata gradiva. Rezultat metode je letni obrat knjižnične zbirke podrobno po oddelkih knjižnice in tematskih skupinah iz šifranta za signaturo.

Izobraževanje bo izvedeno na primeru podatkov za enote MKL. Rezultat izobraževanja bo razumevanje analize letnega obrata in smiselnih ukrepov na tej podlagi. Ugotovili bomo, kateri so slabi deli zbirke (na podlagi ocene obrata) in obnovili uporabo dobljenih rezultatov za uporabo seznama neizposojenega gradiva (ki je neposreden vir za odpisovanje zastarelega gradiva) in za pripravo načrta za dopolnjevanje zbirke.

Prosimo, da udeleženci ob prijavi na izobraževanje navedejo tudi, katera področja upravljanja knjižnične zbirke jih posebej zanimajo, da se jim na izobraževanju bolj posvetimo.

Izobraževanje je prvenstveno namenjeno koordinatorjem izvajanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice iz slovenskih OOK. V kolikor ostanejo prosta mesta, se ga lahko udeležite tudi zaposleni iz drugih knjižnic. Stroške udeležbe krije Ministrstvo za kulturo iz sredstev, namenjenih za izvajanje posebnih nalog OOK.

Izvaja: Miro Tržan, MKL

Kotizacija: brezplačno

Za vpis na čakalno listo pošljite sporočilo s svojimi podatki (ime, priimek, knjižnica/organizacija, e-naslov) na ucni.center@mklj.si.