Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Ura pravljic z Bajalko

Pravl

 

jičarka Alenka Spacal bo otrokom pripovedovala pravljice iz svojih avtorskih slikanic: Plastelinčica in časopis, Fižolčica beži pred fižolovo juho ter Modre ptičje misli.

V najnovejši slikanici Plastelinčica iz družine Plastelinkovih spoznava kulturo ob časopisu in metafori ure. Mama Plastelema ji odgovarja na vprašanje: »Kaj je to kultura?«. S prijateljico Plastelinkico pa iz časopisnega papirja ustvarjata igrače, ki so prave umetnine. Njun bajni svet predstavlja poklon časopisni kulturi. Avtorica je vse naslikane figurice predhodno oblikovala iz plastelina.

Alenka Spacal je pisateljica, ilustratorka in pravljičarka. Kot samozaposlena v kulturi deluje pod okriljem Bajalke, zavoda za založništvo in umetnost pripovedovanja. Ustvarila je pet avtorskih slikanic: Plastelinčica in časopis (2022), Fižolčica beži pred fižolovo juho (2019), Modre ptičje misli (2018), Kako ti je ime? (2018) in Mavrična maškarada (2013). Pravljičarka svoje pravljice pripoveduje otrokom ob ilustracijah. Razstavlja na razstavah ilustracij doma in v tujini. Njena ilustratorska razstava BAJNA POPOTOVANJA je do 30. septembra na ogled v galeriji Knjižnice Prežihov Voranc. Več na spletni strani: www.bajalka.si.

Avtorica filma: Katarina Duščak.