Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Zakaj meditirati in kako začeti? – Leo Ivandič

Meditacija je starodavna metoda, katere priljubljenost v današnjem času vse bolj narašča. Razlogi za to se skrivajo v njenih dobrodejnih učinkih: meditacija dokazano odpravlja posledice stresa, spodbuja regeneracijo organizma in obnavlja notranje zaloge energij. Meditacija je razmeroma enostavna za izvajanje, saj temelji na preusmerjanju pozornosti iz zunanjega nemira v notranje, mirnejše plasti zavedanja in bivanja. Z njo se izpletemo iz ujetosti v razmišljanje, skrbi in telesni nemir ter se potopimo v stanje notranjega miru. Znano je, da so ljudje, ki se znajo sprostiti in doseči duševni mir, bolj zdravi, vedri in zadovoljni. Imajo več energije in na življenje gledajo optimistično.

Dalaj Lama v svoji knjigi Umetnost sreče pravi: »Globlji, ko je naš duševni mir, bolj lahko uživamo življenje,« in dodaja: “Ko je vaš um spokojen in ste notranje uravnovešeni, ste lahko srečni tudi brez kakega zunanjega dejavnika, za katerega navadno mislite, da je potreben za srečo.”

Na predavanju bo predstavljeno, kako doseči stanje notranjega miru, od kod izvirajo pozitivni učinki meditacije in kako pričeti z meditacijo.

Predavanje si boste lahko ogledali preko Facebook profila Mestne knjižnice Ljubljana.