Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Krotilci računalnikov 2

Poletna šola programiranja in umetnosti za dekleta in fante od 11. do 15. leta.

 

Program

Od ponedeljka 23. avgusta do petka 27. avgusta, vsak dan med 10. in 13. uro. Poskrbljeno bo za vodo, sok in prigrizke (sadje, oreščki, piškoti). Vsak dan bo na sporedu ena delavnica, pri čemer boste udeleženci med ustvarjanjem digitalnih izdelkov pridobivali znanje s področja programiranja, elektronike in 3D-tiska, se umetniško izražali ter se učili kritičnega pogleda na priložnosti in pasti digitalne tehnologije.

  • 5 dni
  • 5 različnih vsebinskih sklopov od programiranja do digitalne umetnosti
  • Lokacija: Knjižnica Polje, Polje 383, Ljubljana-Polje
  • Prijetna računalniška učilnica z novimi računalniki
  • 12 prostih mest
  • Polovica mest je rezerviranih za dekleta
  • Popolnoma brezplačno

 

Mini računalnik za maksi zabavo

Ponedeljek, 23. avgust, 10:00-13:00

BBC Micro:bit je mini računalnik, ki pa veliko obeta. Naučil_a se boš, kako Micro:bitu ukazati, da ti sporoči temperaturo prostora, spremenil_a ga boš v igralno kocko, z njegovo pomočjo prijatelja izzval_a v igri papir, kamen, škarje … Ravno prav poučno in zabavno za prijeten uvod v teden raziskovanja digitalnih tehnologij.

Program vodi Gordana Erdelić.

 

3D-tisk in oblikovanje

Torek, 24. avgust, 10:00-13:00

Torek je namenjen spoznavanju osnov 3D-oblikovanja. Oblikoval_a boš svoj podpis, ki ga bomo skupaj natisnil_i na 3D-tiskalniku v barvi, ki si jo boš izbral_a. Podpise bomo uporabili pri postavljanju razstave vaših izdelkov in fotografij, ki bodo po zaključku poletne šole na ogled v prostorih Knjižnice Polje.

Program vodi Matej Štendler/MKL.

 

Navidezna resničnost

Sreda, 25. avgust, 10:00-13:00

Na programersko-umetniški delavnici boš spoznal_a in preizkušala tehnologijo navidezne oz. virtualne resničnosti (VR). Mentorica ti bo najprej predstavila zanimiva umetniška dela v VR okolju, skupaj z njo pa se boš nato sprehodil_a skozi procese izdelave vsebin za virtualno resničnost. V programskem okolju Cospaces Edu boš oblikoval_a svojo VR okolje in se kasneje z njim tudi pozabaval_a.

Program vodi novomedijska umetnica in likovna pedagoginja Vesna Krebs.

 

HTML-poezija

Četrtek, 26. avgust, 10:00-13:00

Četrtkov program združuje literarno ustvarjanje in spletno programiranje. Izvedel_a boš, kaj je jezik HTML, kako se ga uporablja in kako so z njegovo pomočjo zgrajena spletna mesta. Nato boš skupaj s sošolci in sošolkami spreminjal_a vsebino znanih spletnih mest. Definitivno zanimivo, mogoče nagajivo, a popolnoma legalno. Častna programerska!

Zatem boš pisal_a in programiral_a  boš svoje pesmi ali kratke zgodbe, ki jih boš lahko predstavil_a sošolkam in sošolcem ter objavil_a na spletu, če boš želel_a.

Program vodi pesnik in programer Jaka Železnikar.

 

AR kocka in priprava razstave

Petek, 27. avgust, 10:00-13:00

V petek boš z Vesno boš spoznaval_a, kaj je to obogatena realnost (augmented reality, AR) in preizkusil_a tehnologijo AR. Preizkusil_a boš aplikacijo Artivive in si ogledal_a umetniška dela, ustvarjena s tehnologijo AR. Zatem pa boš tudi sam_a izdelal_a hologram AR s pomočjo posebne kocke – MergeCube. Čisto na koncu pa bomo skupaj izbrali dela, ki jih boste ustvarjali_e udeleženci_ke poletne šole in jih postavili na razstavo.

Program vodita Vesna Krebs (AR) in Matej Štendler/MKL (razstava).

 

Program sofinancirata Mestna občina Ljubljana in Mestna knjižnica Ljubljana.

 

Preberite še