Na vsebinoNa glavni meni
Loading Dogodki

Usposabljanje za voditelje bralnih skupin (10 srečanj)

Predavateljica bo na temeljih psihološke in psihoterapevtske stroke pojasnjevala posamezna psihološka področja, na osnovi premišljeno izbranih leposlovnih tekstov bo udeležence poučevala in trenirala veščine pri uporabi bibliotera­pije v praksi. Predvidena je udeležba na celotnem sklopu izobraževanj, udeležba le na posameznih delavnicah ni mogoča.

Izvaja: Katjuša Jakšič, Osebna in partnerska terapija in svetovanje

Kotizacija: 400 €

Prenos prijavnice >>>

Preberite še

Datum in tema
20. januar: Pandemijska izčrpanost in pomen bralnih skupin v času korone. Potrebe uporabnikov.
17. februar: Kakšno skupino želim voditi; stil vodenja skupine (knjiga je medij, se želim pogovarjati le o knjigi ali je v ospredju socialni vidik skupine). Prednosti in slabosti enega in drugega 1.
17. marec:
Kakšno skupino želim voditi; stil vodenja skupine (knjiga je medij, se želim pogovarjati le o knjigi ali je v ospredju socialni vidik skupine). Prednosti in slabosti enega in drugega 2.
21. april:
Aktivno berem, družim se, torej sem – pomen bralnih skupin za uporabnike in osebni stili vodenja, kaj ima osebnost vodje s tem.
19. maj:
Potrebe uporabnikov, kaj potrebujejo mlajši in kaj starejši uporabniki.
16. junij:
Različni uporabniki, različne osebnosti. To je dinamika skupine.
15. september:
Krepitev osebnih kompetenc vodje; Sprejemanje drugačnosti, odprtost 1.
20. oktober:
Krepitev osebnih kompetenc vodje; Sprejemanje drugačnosti, odprtost 2.
17. november:
Krepitev poklicnih kompetenc vodje bralne skupine; Analiza občutenj in dejanj literarnih junakov v povezavi z osebnim doživljanjem 1.
15. december:
Krepitev poklicnih kompetenc vodje bralne skupine; Analiza občutenj in dejanj literarnih junakov v povezavi z osebnim doživljanjem 2.