Na vsebinoNa glavni meni

Cerkev

Avgust Demšar
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Avgust Demšar

Cerkev

Posebna izd. vsebuje avtorjevo posvetilo. Prvi del trilogije Vodnjaki. Na lep sončen dan se je katoliški shod spremenil v en, s krvjo popackan dogodek, ki je potegnil v nove detektivske dogodivščine skupino višjega kriminalističnega inšpektorja, Martina Vrenka. Tokat je Vrenko tretje oko, ki budno zre na skupino preiskovalcev pod vodstvom kriminalističnega inšpektorja Miloša. Božje oko pa v naši zgodbi očitno strmi drugam, ker se trupla kar kopičijo. Ko že mislimo, da je lump odkrit, se v naslednjih vrsticah spremeni v truplo. Treba je ugotoviti, zakaj se je nekdo odločil moriti. Zgodba je zabeljena še z ocvirki iz neslavne dejavnosti Mariborske nadškofije, ko si je denar pohlepno služila tudi s porno programi na svoji TV mreži. Takrat je poniknilo ogromno denarja in verniki so morali poleg božjih zapovedi poslušno sprejeti obljubo, da se bo vse uredilo, kot je prav. Samo pozabili so povedati, za koga bo prav. (dobreknjige.si)

 

Mnenja bralcev


Bralec je ves čas v napetosti in pričakovanju, kako se bo zadeva odvila. Ko že nekako pričakuješ razplet, se zadeva obrne v drugo smer. Konec je precej nepričakovan in zanimiv. Demšar me tudi tokrat ni razočaral, saj je poseben tako zaplet kot razplet. Njegovi kriminalni romani so zame zelo zanimivi in jih rada berem.

-Bogdana


Zdi se, da po okrutnem umoru škofa kriminalisti s preiskavo zaidejo v slepo ulico. Osumljenci po vrsti umirajo v nenavadnih okoliščinah. Napeta kriminalka, ki z vključitvijo resničnih dogodkov goljufij v Mariborski nadškofiji in slikovitim opisom Maribora z okolico ustvarja vtis resničnosti vsega dogajanja. Odlično in napeto branje.

-Majda


Katoliški shod se je spremenil v en popackan krvavi dogodek … Se pa trupla kar množijo in ko misliš, da se je odkrilo, kdo je kriv, postane tudi ta truplo. Malo je roman povezan s afero in dejavnostjo Mariborske škofije … Zanimiva je tudi Demšarjeva pripomba: “Samostojna politika je stara okoli 30 let, mafija dobrih 150, Cerkev pa 2000 let.” politika in mafija sta v primerjavi s Cerkvijo otroški vrtec.

-Vanda


Pred seboj imamo kriminalno-pustolovski roman, ki je “zabeljen” z nečednimi dogajanji v Mariborski nadškofiji. Avtor nas vešče drži v negotovosti pri ugotavljanju krivca, saj se v tistem hipu, ko že mislimo, da vemo kdo je “lump”, ta spremeni v naslednjem trenutku v truplo. Še ena zanimiva zgodba višjega kriminalističnega inšpektorja Martina Vrenka.

-Zvezdan


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake