Na vsebinoNa glavni meni

FAO 37.2.1: divji Jadran

Klemen Kou0161ir
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Klemen Kou0161ir

FAO 37.2.1: divji Jadran

Fao 37.2.1 – bogato opremljena knjiga najprej navduši z videzom in ilustracijami (prispevek Barbare Ogrič Markež), po podrobnejšem pregledu pa še z izvrstnimi, inovativnimi recepti, izborom vin k posameznim jedem in glavno začimbo – avtorjevimi proznimi vložki. Vsekakor več kot zgolj kuharica.

V uvodnem delu z naslovom Ribarnica nam predstavi ribe, rake in morske sadeže, ki jih je mogoče kupiti med letom v naših ribarnicah in izvirajo s področja Jadrana (Fao 37.2.1). Osrednji del z recepti je razdeljen na: Predvozače, Tople vložke, Juhe, Testenine in rižote, Pečico d.o.o. (MS)

Pod sedežem sem imel položeni kolesarski torbi z vinom, vloženimi ribami in oljčnim oljem kot spominki s potovanja po vse bolj oddaljenem otoku. Nič mi ni manjkalo, niti me ni motilo. Samo bil sem tam, nekdo, ki ni od tu, ki je zgolj v tranzitu.

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake