Na vsebinoNa glavni meni

Istrska kuhinja: pr nes kuhemo pu naše

Alberto Pucer
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Alberto Pucer

Istrska kuhinja: pr nes kuhemo pu naše

Tudi Slovenci imamo svojo različico – po ugotovitvah moderne dietetike najbolj zdrave – mediteranske kuhinje. Istrska kuhinja zgodovinarja Alberta Pucerja spada med odlične etnološko zasnovane vodnike in kuharske knjige o regionalnih jedeh, pa tudi o slovenski Istri, zlasti njenem šavrinskem delu. Avtor nam slikovito predstavlja Istro, njene geografske značilnosti, zgodovino, naravne danosti, starodavne običaje in navade ter kulinarične značilnosti. Sledi vrsta slastnih receptov, ki so prvotno nastali kot zapisi starih kuharskih navodil ob etnološki raziskavi in razstavi iz l. 1979, avtor pa jih je pred objavo uredil in preskusil še sam. Priročnik je lahko prvovrstno izhodišče za kvalitetno, enostavno in nadvse okusno popestritev domačega jedilnika kot obenem uvod k boljšemu poznavanju istrskega dela Slovenije. (KKH)

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Oznake