Jogurt
Jogurt
- Zvrst: Kulinarika
- Jezik: slovenski
- Ciljna skupina: odrasli
- Leto izida: 2013
- Založba: Morfem, Jezero
- Fizični opis: 88 str., 21 cm
Jogurt je mlečni proizvod, ki nastane z bakterijsko fermentacijo mleka. Je najbolj znan in priljubljen produkt fermentiranih mlečnih proizvodov. Njegov izvor še vedno ni povsem jasen, saj ga različni viri umeščajo v različne dele sveta, v Turčijo pa tudi na Balkan. Ljudje ga obožujemo, saj vsebuje veliko dobrodejnih snovi za zdravje, od dejavnih mikroorganizmov, beljakovin, kalcija in vse do vitaminov. Probiotiki v njem odlično učinkujejo pri nekaterih boleznih, kot so različne alergije ter sindrom razdražljivega črevesja, je tudi vir kalcija za močne kosti in za preprečevanje osteoporoze. Knjiga Kuhajmo z jogurtom nam na kratko razloži njegovo zgodovino, način, kako ga pripravimo doma, ponuja pa nam tudi kopico enostavnih receptov. (HB)