Kruh na zagovoru
Kruh na zagovoru
- Avtor: William Davis
- Zvrst: Kulinarika
- Jezik: slovenski
- Ciljna skupina: odrasli
- Leto izida: 2014
- Založba: Medijski partner, Ljubljana
- Fizični opis: 216 str., 22 cm
- Oznake: avtoimune bolezni, celiakija, debelost, gluten, pšenica, zdrava prehrana, zdravje
Pšenica je že dolgo skorajda glavna sestavina mnogih jedi, ki jih ljudje vsakodnevno uživamo in na katerih so zrasli naši daljni predniki ter še vedno rastejo današnje generacije. Pa je pšenica res še vedno taka, kot je bila pred 3.000 ali 10.000 leti? Niti slučajno, pravi kardiolog dr. William Davis, ki je avtor pričujočega priročnika. V želji po vedno večjem pridelku, je človek pšenico tako spremenil, da s svojo izvorno prednico skorajda nima nič več skupnega. Njuna biokemična sestava je popolnoma drugačna, v zadnjih sto letih pa se je znatno povečala tudi vsebnost glutena, ki je pri sodobnem človeku krivec za marsikatero bolezen. Davis nas poduči, katero hrano je treba izločiti iz jedilnika, če želimo izboljšati zdravje in počutje nasploh ter nam ponudi tudi nekaj receptov za brezglutenske jedi. (NA)