Na vsebinoNa glavni meni

Narava v kuhinji

Alenka Rozman
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Alenka Rozman

Narava v kuhinji

Več kot polovica divjih rastlinskih vrst v Sloveniji je užitnih in naši predniki so mnoge uvrščali na vsakdanji jedilnik. Avtorica se je z njimi seznanila v kuhinji svoje mame, še podrobneje ob študiju biologije, praksa pa je prišla z družinskimi sprehodi po travnikih, hribčkih in gozdovih, kjer tudi mož in hčerka z veseljem sodelujeta pri nabiranji zeli in zelišč, ki jih Alenka doma spremeni v slastne jedi. Preprosti recepti so v knjigi nanizani po mesecih, ko so določene rastline v naravi najprimernejše za uživanje, na zadnjih straneh pa najdemo natančnejša navodila za pripravo naravne kozmetike iz divjih rastlin. Zelo privlačni recepti, zelo privlačne fotografije. (JP)

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Oznake