Narava v kuhinji
Alenka Rozman
Narava v kuhinji
- Avtor: Alenka Rozman
- Zvrst: Naravoslovje
- Jezik: slovenski
- Ciljna skupina: odrasli
- Leto izida: 2021
- Založba: Cankarjeva založba, V Ljubljani
- Fizični opis: 187 str., 25 cm
- Oznake: divje rastline, gozd, kozmetika, kuhinja, narava, recepti, travnik
Več kot polovica divjih rastlinskih vrst v Sloveniji je užitnih in naši predniki so mnoge uvrščali na vsakdanji jedilnik. Avtorica se je z njimi seznanila v kuhinji svoje mame, še podrobneje ob študiju biologije, praksa pa je prišla z družinskimi sprehodi po travnikih, hribčkih in gozdovih, kjer tudi mož in hčerka z veseljem sodelujeta pri nabiranji zeli in zelišč, ki jih Alenka doma spremeni v slastne jedi. Preprosti recepti so v knjigi nanizani po mesecih, ko so določene rastline v naravi najprimernejše za uživanje, na zadnjih straneh pa najdemo natančnejša navodila za pripravo naravne kozmetike iz divjih rastlin. Zelo privlačni recepti, zelo privlačne fotografije. (JP)
Iskanje priporočil