Na vsebinoNa glavni meni

Pogodba

Mojca Širok
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Mojca Širok

Pogodba

Novinarka in publicistka Mojca Širok je kot dopisnica v Rimu in Vatikanu preživela trinajst let. Veliko je napisala o italijanski mafiji in razmerah v italijanski družbi in politiki. V pričujočem romanu je prav razvpita Cosa nostra srž grozljivih dogodkov, ki v enem dnevu razburkajo rimski vsakdan. Trije brutalni umori pomenijo nove izzive komisarju Emanuelu Rubinu, članu posebne policijske skupine za boj proti organiziranemu kriminalu ter preiskovalni novinarki Flaminii, ki sta za požrtvovalni boj proti mafiji v že plačala visoko ceno. Napeta kriminalka razkriva strašljive razsežnosti mafijske moči, v katero so vpeti mnogi člani italijanske izvršne oblasti, kjer je zmaga dobrega nad zlom le utopija in kjer uničenje poštenih ogroža obstoj civilizirane družbe. (AD)

 

Mnenja bralcev


Avtorico sem večkrat poslušala na televiziji, ko je komentirala dogodke iz Italije. Prav tak način podajanja besed je tudi v knjigi. Ko sem jo brala, sam slišala melodijo njenega glasu. Knjiga mi je bila všeč. … Zanimiv in popoln kriminalni roman z zapleti in nenadnimi preobrati.

-Irena


Odlično zapisana osrčje in ozadje mafijskega delovanja v Italiji. Tožilec di Mauro vodi palermsko preiskavo o tajnem sodelovanju med mafijo in državo. Vsi, ki odkrijejo sledi tega delovanja morajo umreti … Mafija pač nikomur ne odpušča. Umetelno zapisan roman z dobro zarisanim dramaturškim lokom, brez leporečja in z učinkovitim koncem.

-Darija


Knjigo sem pred kratkim prebrala, vendar sem jo z veseljem še enkrat. Čeprav je na koncu zgodbe pustila malo upanja. Je človek res žival, ki ne more brez ubijanja in vojn? Širokova in Golob med slovenskimi pisatelji kriminalk izstopata.

-Mojca


Zelo napeta, a mogoče preveč razvejana kriminalka, s precej pesimističnim zaključkom, ki ga avtorica na srečo popravi v 2. knjigi – če so nam mafijci v Botru še v določeni meri simpatični, se tukaj samo zgražam in sprašujem, kdo je še ‘njihov’ oziroma ali je sploh še kdo čist.

-Neža


Zame veliko presenečenje, da se je novinarka ga. Mojca Širok razvila v tako imenitno pripovedovalko napetih romanov!!! Izvrstna zgodba, napeta “kot struna”, dinamična… odstira realni svet mafije v Italiji. Zelo zelo priporočam!

-Neža


Ob prebiranju kriminalnih knjig slovenskih avtorjev, Ki se pojavljajo v zadnjih letih sem izjemno zadovoljna in vesela da je toliko dobrih kriminalnih Romanov napisanih zelo dobro in napetih za branje in velikokrat presegajo romane tujih znanih avtorjev. Zato si zabeležim romane, Ki jih prispevajo slovenski avtorji in ob dobri kritiki si jih tudi velikokrat sposodim v knjižnici ali kupim. Tudi roman Mojce Širok je bil zanimiv in do konca napet.

-Zinka


Priznam, da je roman hudo naporen, toliko ljudi in toliko različnih stvari se dogaja v njem, torej Cosa nostra grozljivi dogodki, kar v Italiji verjetno počnejo vsak dan. Brutalno je napisano, kar tudi je in me je to tako utrudilo, da sem komaj sledila. Zelo hudo napeto vse je povezano … Postalo me je strah, da se bo začelo pri nas v Sloveniji tudi tako razvijati, saj je toliko groznega in vse kaže, da gre v to smer. Ljudje na vladi in položajih se s tem že ukvarjajo, izginjajo ljudje in še kaj. Vedno manj je poštenjakov in se ljudje mažejo in uničujejo tako kot v tem romanu. Torej izginja civilizirana družba!

-Vanda


Cela trilogija se odlično bere. Uvodni zapis, da so vse osebe in dogodki izmišljeni, ne prepriča. In ko odložiš knjige, še posebej zadnjo iz Bruslja, ostaneš brez besed in upanja za našo civilizacijo.

-Vojka


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake