Na vsebinoNa glavni meni

Igroteka

Lokacije:

Igroteka je zbirka okoli 2.500 igrač in iger namenjenih za uporabo in izposojo na dom.

Igrače in igre si brezplačno izposodite za obdobje treh tednov in se igrate skupaj z otroki. Otroci si lahko igrače izposodijo le v spremstvu staršev. Mladi in odrasli lahko izbirate med številnimi, predvsem miselnimi in družabnimi igrami.

Vrnjeno igračo pregledamo, očistimo in pripravimo za naslednjo uporabo glede na priporočila Zavoda za zdravstveno varstvo. Vrnjena mora biti nepoškodovana in v celoti, v nasprotnem je potrebno plačati odškodnino.

Pri nakupu igrač je naše vodilo kvaliteta. Izdelana mora biti iz neoporečnih in kvalitetnih materialov, estetskih barv in oblik s preprosto mehaniko, predvsem pa mora biti varna. Dobra igrača spodbuja otroka k igri, raziskovanju, ustvarjanju in razvija njegovo domišljijo.

Učiteljem, vzgojiteljem in terapevtom ponujamo možnost izposoje igrač za učni ali terapevtski namen. Vrtci in šole si za učne in pedagoške procese lahko izposodijo do deset igrač.

Ali ste vedeli, da …

  • igra krepi odnos med starši in otroki, kar je ključno za njihov razvoj?
  • si otrok preko igre pridobi večino potrebnih sposobnosti: govor, dojemanje zunanjega sveta, obvladovanje telesa, zavedanje prostora, odnosa do drugih?
  • je igra kot ogledalo, v katerem se zrcalijo otrokovo doživljanje, misli in želje?
  • si lahko družabne igre ali sestavljanke izposodite tudi mladostniki in odrasli?