Izposoja in igralnice

Igrače so namenjene vsem starostnim skupinam za učenje, zabavo in druženje. MKL ima tri igroteke za izposojo igrač na dom: v Knjižnici dr. Franceta Škerla, v Knjižnici Bežigrad ter v Knjižnici Škofljica. V naših knjižnicah pa imamo tudi vrsto igralnih kotičkov, ki so bogato opremljeni z igračami, ki niso na voljo za izposojo, se pa lahko z njimi prosto igrate v naših knjižnicah.

Izposoja igrač

Knjižnica dr. France Škerl . To je naša največja igroteka z izjemno 25-letno tradicijo. Ob ustanovitvi igroteke je zbirka štela 200 igrač, ki smo jo z leti dopolnjevali, in danes šteje okrog 1.800 različnih igrač za izposojo na dom.

Knjižnica Bežigrad . Naša druga igroteka je bila odprta februarja 2011 in šteje manjšo zbirko igrač (okoli 50), ki so namenjene predvsem najmlajšim uporabnikom. Med njimi najdete preproste sestavljanke, otroška glasbila in poganjalčke. Igrače so namenjene izposoji na dom. Uporabniki si lahko izposodijo eno igračo.

Knjižnica Škofljica . Na voljo je manjša zbirka didaktičnih pripomočkov (okoli 50), v kateri prevladujejo predvsem kvalitetne lesene igrače. Izbirate lahko med različnimi vrstami igrač in družabnih iger, ki spodbujajo otrokovo znanje, razvijajo njegove čustvene in psihične sposobnosti ter domišljijo, vztrajnost in koncentracijo.

Igralnice

igralni-koticek-koz

Knjižnica Otona Župančiča

Otroški oddelek ima prijeten igralni kotiček, ki se lahko preoblikuje v prostor namenjen lutkovnim predstavam in ustvarjalnim delavnicam. V igranje ponujamo otrokom kakovostne didaktične igrače ter veliko tablo namenjeno risanju. Še posebej smo ponosni na prvi interaktivni objekt v MKL, to je Kosovirjeva žlica , v kateri lahko otroci sede poslušajo pravljice in pesmice.

igralni-koticek-moste

Knjižnica Moste

Otrokom je na voljo manjša igralnica, v kateri se lahko igrajo z igračami in rišejo ali si pa ogledujejo slikanice. Enkrat tedensko se igralnica ob uri pravljic spremeni v pravljično sobo, kjer otroci skupaj s starši prisluhnejo pravljičarki, ki pripoveduje pravljice in pesmice.

igralni-koticek-polje

Knjižnica Polje

Igralnica v Knjižnici Polje je že od leta 1974 živahno prizorišče pravljičnih ur, igranja, lutkovnih predstav, delavnic in srečanj z mladinskimi avtorji. Redno jo obiskujejo skupine otrok iz vrtcev in osnovnih šol, zelo radi pa se v njej zadržujejo otroci, ki obiščejo knjižnico skupaj s starši. Na voljo so jim igrače, družabne igre in igroknjige.

Knjižnica Fužine

Igralnica je namenjena igranju ob uri pravljic, ki potekajo enkrat tedensko, po igračah pa radi posežejo tudi otroci, ki pridejo k nam na obisk v okviru bibliopedagoških ur, ki jih izvajamo za skupine otrok iz vrtcev. Prostor je od knjižnice ločen, zato je za igranje na voljo po dogovoru.

Knjižnica Zalog

Pod rumenim oblakom je prostor namenjen otroški igri. Na voljo so didaktične igrače, igro-knjige ter namizne igre. V njem potekajo tudi ure pravljic in ustvarjalne delavnice ter občasno tudi glasbeni nastopi. Prostor obroblja oblazinjen predor za sedenje ali igro ter vrsta korit z bogato zbirko slikanic, stena pa je namenjena razstavam likovnih izdelkov. Na oddelku za otroke je tudi kotiček z literaturo o negi in vzgoji, ki je namenjena staršem.

Knjižnica Jarše

Igralnica je v prostoru s knjigami za najmlajše obiskovalce. Otroci si lahko za igro izberete raznovrstne igrače in igre, lahko pa tudi pišete in rišete po stenski tabli. V igralnici se tedensko izvajajo tudi ure pravljic.

igralni-koticek-zadvor

Knjižnica Zadvor

V igralnici lahko otroci prebirajo slikanice in se igrajo. Na voljo so vam didaktične igrače, ne manjkata pa tudi Pika Nogavička in njen Ficko. V igralnici potekajo tudi ure pravljic in ustvarjalne delavnice. V njej se nahaja tudi kotiček za starše, kjer lahko prebirajo revije in se družijo s svojimi malčki.

igralni-koticek-skofljica

Knjižnica Škofljica

Otroke v igralnici čaka pisan svet igrač ter zanimivih knjig. Sprostijo se lahko v pravljičnem šotoru, izobražujejo ob karti sveta, gugajo na ladjici ali lesenem konjički, kuhajo v kuhinji ali ustvarjajo s kockami.

igralni-koticek-gameljne

Knjižnica Gameljne

Otroci v igralnici lahko prebirajo kartonke, slikanice in se igrajo ter ustvarjajo s kockami. V njej tedensko potekajo tudi ure pravljic in ustvarjalne delavnice za otroke. Njihove izdelke si vedno radi ogledujemo.


Napovednik

Koledar

« Maj 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri