Na vsebinoNa glavni meni

Knjižnica Poljane

Obratovalni čas

Pon08.0019.00 Tor10.0019.00 Sre12.3019.00 Čet12.3019.00 Pet12.3019.00 Sob/
Dostop za invalide
/
Brezžični dostop
Cobiss katalog

Kontakt

Zarnikova ulica 3, 1000 Ljubljana
01 308 55 20
poljane@mklj.si

Vodja
Goja Ješić

LPP

2, 5, 13, 20 (Ambrožev trg)

Lokacija

Lokacija knjižnice: Knjižnica Poljane

Knjižnica kljub majhnemu prostoru ponuja kvaliteten izbor gradiva, med katerim najdete leposlovje, različne literarne zvrsti in izbor temeljnih del s strokovnih področij umetnosti, geografije, zgodovine, psihologije, medicine in drugih.

V čitalniški zbirki so vam na voljo slovarji, priročniki, atlasi, enciklopedije in učbeniki za pomoč pri učenju in pisanju nalog ter 30 različnih revij in časopisov. Na dom si lahko izposodite tudi neknjižno gradivo: jezikovne tečaje na CD-jih in DVD-jih ter glasbene zgoščenke.

Že nekaj let uspešno sodelujemo s Tehniškim muzejem Slovenije, saj redno razstavljamo njihove različne predmete iz bogate zbirke slovenske dediščine. Do sedaj smo razstavljali: pisalne stroje, fotoaparate in kamere, otroške šivalne stroje, medicinske predmete, predmete iz zbirke pošte in telekomunikacij, telefone in telekartice.

Za vse, ki potujete z nahrbtnikom ali kovčkom, samostojno ali organizirano, in tudi za vse, ki potujete le v domišljiji in s prstom po zemljevidu, je v knjižnici tematski kotiček Samostojni popotnik. V njem smo od leta 2005 zbrali nad 700 knjižnih del, ki so v praktično pomoč sodobnemu popotniku in turistu, ter knjige, ki z različnih zornih kotov obravnavajo potovanja, popotništvo in nomadstvo. Gradivo si lahko izposodite na dom, na naši spletni strani pa najdete vrsto spletnih povezav, ki vam bodo v pomoč pri potovanjih. Za več informacij smo vam na voljo na: samostojni.popotnik@mklj.si.

Pred potopisnim predavanjem so občasno pripravljene majhne razstave z redkimi knjigami in eksponati, ki so tematsko povezane s predavanjem.


Načrtuj potovanje z LPP

Prihajajoči dogodki

Seznam prihajajočih dogodkov je prazen.