Robinzonijada v informacijski džungli

Robinzonijada v informacijski družbi je zabavno in izobraževalno tekmovanje za vse mlade bralce. Skozi ustvarjalne in spretnostne naloge se na zabaven način seznanite z različnimi storitvami in ponudbo naše knjižnice. Kot tekmovalci rešujete kviz, pri katerem lahko uporabljate knjižnično gradivo in sodobno tehnologijo. Tisti najboljši prejmete knjižno nagrado, vsi sodelujoči pa ste povabljeni na gledališko predstavo.

Robinzon ali robinzonka lahko postaneš, če obiskuješ 5., 6., 7., 8. ali 9. razred osnovne šole!

In kaj kot robinzon/-ka sploh počnem?

Poiskati moraš odgovore na vprašanja. Pri tem si pomagaš s knjigami in računalnikom v knjižnici. Preko nalog spoznavaš številne virtualne vire, knjižnično postavitev, katalog Cobiss in njegovo uporabo, spoznavaš domačo spletno stran MKL ter z reševanjem vprašanj širiš svojo znanje in splošno razgledanost.

Naloge za robinzonke in robinzone niso težke, zato ti bo reševanje v veselje in izziv. Če želiš postati robinzonka ali robinzon tudi ti, se prijavi se pri izposojevalnem pultu na mladinskem oddelku Knjižnice Prežihov Voranc in ... zmagaj!

Nagrajenci 2018-2019

1. Maša Milena Šuštar
2. Artiom Mateo Lalanne
3. Sergej Pablo Lalanne

Iskrene čestitke nagrajencem in pohvale vsem sodelujočim!

Ljubljanske zgodbe

Kulturna dediščina in identiteta lokalnega okolja: raziščite preteklost in začutite utrip sedanjosti.

Album Ljubljane

Bibliografija

Več

Kamra

Regijski portal z digitaliziranimi domoznanskimi vsebinami, ki jih zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in lokalne kulturne ustanove.

Več

Mega kviz

Vseslovenski tematski kviz za vse mlade pametnjakoviče in tiste, ki bi to radi postali.

Več

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri