Knjižnica v času izrednih razmer

 

Vse knjižnice MKL so skladno z navodili pristojnih institucij do preklica ZAPRTE.

Več informacij najdete tukaj.

Izposoja študijskega gradiva (po pošti)

Zaradi povpraševanja po študijskem gradivu v času zaprtja knjižnic nudimo vsem članom dostavo knjižničnega gradiva po pošti. Storitev omogočamo iz zbirke Knjižnice Otona Župančiča v omejenem obsegu in izključno za študijsko literaturo in leposlovje, ki je del učnega načrta.

Kako do gradiva preberite tukaj.

izposoja studijskega

 

Knjige (Biblos)

Dostop do e-knjig na Biblosu je za čas boja proti koronavirusu na voljo vsem našim članom, tudi tistim, ki članarine še nimate plačane, nimate podaljšane oz. imate do MKL neporavnane dolgove.

Navodila za vstop v Biblos najdete tukaj.

biblos

 

Časopisi (PressReader)

Članstvo MKL vam omogoča tudi brezplačno uporabo platforme PressReader z računalnika ali pametnega telefona, na kateri lahko kar s kavča izbirate med več kot 4.000 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.

Vpišite se s svojo člansko številko tukaj!

pressreader

 

Filmi (Kanopy)

Kanopy je platforma za pretočne videovsebine na zahtevo, namenjena uporabnikom splošnih in univerzitetnih knjižnic, ter ponuja bogato zbirko nagrajenih filmov in dokumentarcev. Brezplačno vam je na voljo več kot 30.000 naslovov filmov. Platforma vključuje tudi videovsebine za otroke v pododdelku Kanopy Kids.

Pred uporabo storitve je potrebno opraviti brezplačno registracijo preko spletne strani mklj.kanopy.com.

kanopy

 

Kamra (kulturna dediščina slovenskih pokrajin)

Portal Kamra je spletno mesto, ki združuje digitalizirane vsebine s področja domoznanstva v knjižnicah in drugih lokalnih kulturnih ustanovah. Je tudi vstopna točka za Album Slovenije - aplikacijo, ki vas popelje v preteklost in vam ponudi najrazličnejše fotografije iz Slovenije, razdeljene po posameznih tematikah.

Vabimo vas, da z njihovo pomočjo raziskujete življenje nekoč, lahko pa tudi sami prispevate svoj košček v mozaik skupne kulturne dediščine in na portalu objavite zanimive fotografije iz svoje zbirke.

Kliknite tukaj za vstop v Kamro.

kamraMenjaj znanje

Ali si želiš kaj novega naučiti in deliti svoje znanje z drugimi? Govoriš rusko? Obvladaš tehniko hitrega branja? Te zanima grafologija ali klekljanje? Si računalniški mojster, ki obvlada zanimive programe? Omenjena in druga znanja najdeš v ponudbi Borze znanja.

Borza znanja je ...

... informacijsko središče, kjer se zbirajo podatki o ljudeh, ki iščejo točno določeno znanje, in o tistih, ki to znanje imajo. 

Borze znanja se nahajajo v Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Izoli, Murski Soboti, Ptuju, Celju in Žalcu.

Kako lahko ponudim svoje znanje?

Obišči najbližjo borzo in se registriraj z e-prijavnico.

Kot registriran član lahko:

  • dostopaš do baze znanja,
  • brezplačno oglašuješ svoja ponujena znanja,
  • pregleduješ in dodajaš ponudbe,
  • obiskuješ ali vodiš delavnice in
  • svoje izdelke predstaviš na razstavi.

Drugačno znanje za boljši jutri

Na Borznem portalu si preberi zgodbe uporabnikov: nekaterim se uresničile otroške sanje – na zelo prijazen in poceni način. Marsikdo je lahko predstavil svoje delo, ki ga morda nikoli ne bi in bi tako ostal neprepoznaven. Zagotovo pa lahko srečaš nove ljudi in skleneš nova prijateljstva.

Iščem – ponujam

Preveri, česa vse se lahko naučiš! Kitajski pregovor pravi, da je dober učitelj boljši kakor sod poln knjig. Vendar pa je tudi dobrega učitelja treba najti in Borza znanja ti bo pri tem v pomoč. Kontaktne podatke o ponudnikih lahko dobiš preko spleta, osebno ali po telefonu. Če ponudnika znanja, ki ga iščeš, ni, ga bomo poskusili poiskati. Če pa znanje sam ponudiš, te bomo brezplačno promovirali in posredovali tvoje kontaktne podatke drugim članom željnim tega znanja. O kraju, času in vsebinah učenja ter načinu oddolžitve se boš dogovarjal sam.

Dodatne informacije so ti na voljo osebno na Borzi znanja, po telefonu ali na podstrani, kjer se predstavlja Borza znanja.

Galerija slik

View the embedded image gallery online at:
https://www.mklj.si/mladi/item/326#sigProIdf649a76a15

Ljubljanske zgodbe

Kulturna dediščina in identiteta lokalnega okolja: raziščite preteklost in začutite utrip sedanjosti.

Album Ljubljane

Bibliografija

Več

Kamra

Regijski portal z digitaliziranimi domoznanskimi vsebinami, ki jih zbirajo in posredujejo splošne knjižnice in lokalne kulturne ustanove.

Več

Mega kviz

Vseslovenski tematski kviz za vse mlade pametnjakoviče in tiste, ki bi to radi postali.

Več

 

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri