Multi-kul-praktik

Osebna izkaznica - Rožnati rečni delfin Vrsta delfina, ki jo najdemo v sladki vodi reke Amazonke v amazonskem deževnem gozdu. Prenesite PDF z zanimivimi podatki o amazonskem rečnem delfinu!
3
Najbolj nevarne rastline Amazonije - Curare Beseda curare prihaja iz besede woorari (strup). Plen, ustreljen s tako puščico, ne more napasti ali zbežati. Prenesi PDF z zanimivimi dejstvi o nevarni rastlini!
14
Najbolj nevarne živali Amazonije Jaguarji imajo najmočnejši ugriz med mačkami in njihovi ostri zobje lahko pregriznejo celo debel oklep pasavcev in želv. Z lahkoto pregriznejo tudi lobanjo. Prenesi PDF z zanimivimi dejstvi o jaguarju!
6
Video
Nauči se brazilske pesmice. Tukaj si jo lahko ogledaš na YouTubu. Prenesi si še PDF z besedilom in nalogo, povezano s pesmico!Prenesi PDF
8
RIO 2 (animirana komična pustolovščina) Papagajska družina obišče deželo svojih prednikov v amazonskem pragozdu. Nevajeni divjine naletijo na številne zabavne težave ... Risanko si lahko izposodite v knjižnici!
5
Od danes naprej lahko v projektu Robinzonijada v informacijski džungli, rešuješ tudi tri spletne kvize, povezane z Brazilijo. Vsak, ki reši vsak en kviz, sodeluje v žrebanju za glavno nagrado - prenosni računalnik! Klikni na uganke in kvize v zavihku za otroke!
11
Romero Britto (r. Brazilija) je mednarodni umetnik, ki uporablja žive, drzne in barvite vzorce, da odraža svoj optimistični pogled na svet. Ustvaril je vizualni jezik upanja in sreče in navdihuje milijone. Prenesi PDF in nariši Britto mačko!
4
Najbolj zanimive rastline Amazonije Kavo je odkril etiopski kozji pastir, ki je opazil, da koze dobijo ogromno energije in ponoči ne spijo, kadar jo jedo. Prenesi PDF z zanimivimi dejstvi o kavi!
7
Najbolj ogrožene živali Amazonije - Grivasti volk Videti je kot križanec med lisico in gazelo. Je edinstveni primerek, morda edini ostanek iz pleistocena. Prenesi PDF z zanimivimi dejstvi o grivastem volku!
13
Isola (Isabel Abedi) »Še preden sem jo vzela v roko, sem videla, da je to košček Darlingine obleke. Moker madež na tleh pa ni bil voda, temveč kri.« (str. 152) Knjigo si lahko izposodiš v knjižnici. Prenesi si PDF za več informacij o knjigi!
12
Črna čopičarka je vsejedka, ki se prehranjuje z rastlinskimi sokovi, v sušnih obdobjih pa tudi s sadjem in žuželkami. Njene sovražnice so ptice roparice, kače in divje mačke. Prenesi si PDF pobarvanko in jo pobarvaj!
9
Osebna izkaznica - Črna čopičarka Svoje ime so dobile po črnih čopkih ob straneh glave. Živijo v tropskem deževnem gozdu, natančneje v južni in osrednji Braziliji. Prenesi si PDF z zanimivimi podatki o črni čopičarki!
10
Legende o rožnatem delfinu Delfin iz Amazonke ima pol-mitski status. O njem obstaja več legend, vsi pa verjamejo, da bo nesreča doletela vsakogar, ki bi rožnatemu delfinu škodoval. Prenesite PDF pobarvanko in preberite več o rožnatem delfinu!
1
Legenda o Iari Iara je pol ženska, z gupijevim repom. Včasih jo opisujejo z zelenimi lasmi, svetlo rjavo barvo kože in rjavimi očmi. Prenesite PDF pobarvanko in preberite več o Iari!
15
Jaguar je največja mačka v Južni in Srednji Ameriki. Pleni na tleh živeče sesalce in domače živali. So izredni plavalci, ki lovijo tudi žabe, ribe, želve in manjše aligatorje. Prenesite PDF pobarvanko in ga pobarvajte!
2
Najbolj zanimive živali Amazonije - Kapibara Videti je kot 20x povečani morski prašiček in je največji glodavec na svetu. Indijanci ji pravijo gospodar trav. Prenesi PDF z zanimivimi dejstvi o kapibarah!
16

Napovednik

Koledar

« Junij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri