NajPoletavci

najpoletavci 2


 

Če ste nas na zadnje toplo petkovo popoldne iskali v parku, ste zamudili zaključno zabavo Dan za Poletavce in NajPoletavce, ki smo jo letos prvič pripravili na Ploščadi Kozolec. Čeprav nas tokrat – kot že sedem let zapovrstjo – ni obkrožala gosta zelena trava, so ploščad med visokimi stavbami v zelenih majčkah poživeli naši poletni bralci, ki so si s pol ure branja na dan prislužili priznanje in majico.

Med čakanjem na zaključno žrebanje ste si lahko ogledovali različne eksotične in udomačene živali, ploščad porisali z ogroženimi živalskimi vrstami, izdelovali družabne igre, slikali na majice in kamenčke, se igrali z igračami iz naše Igroteke, reševali kvize in križanke, poslušali zgodbe iz košare, iskali skrite namige o živalih in se prepustili umetniškim rokam naše kožoslikarke. Fotografirali ste se lahko z bradato agamo Borisom in rdečerepim udavom Johnnyem, najbolj pogumni pa s 4-metrskim pitonom Žrelom. Tudi letos ste lahko svoje domače knjižne police obogatili s kakšno novo knjigo, saj smo podarili več kot tristo knjig.

Z različnimi nagradami smo razveselili veliko poletnih bralcev, med njimi zagotovo najbolj Jakoba Jeraja, ki je prejel športno uro, dar podjetja Hervis. Bralnik, glavno nagrado za najstniške poletne bralce, ki ga je darovala založba Beletrina, pa je prejela Helena Hafner. Vsem nagrajencem iskreno čestitamo, donatorjem pa se iskreno zahvaljujemo za podarjene nagrade!

Poletavci in NajPoletavci, ki na zaključno prireditev niste uspeli priti, boste lahko priznanje in majico prevzeli v svoji območni knjižnici od 1. oktobra dalje. O tem vas bomo predhodno obvestili po elektronski pošti.

Vsem poletnim bralcem iskreno čestitamo za pridobljena priznanja in majice ter vam želimo, da vas bralna razvada spremlja tudi v hladnejših dneh. Na snidenje prihodnje leto!

View the embedded image gallery online at:
https://www.mklj.si/najpoletavci#sigProId680bbd1206


Mestna knjižnica Ljubljana je nosilka projekta, sodelujemo: Cankarjeva knjižnica Vrhnika, Knjižnica A. T. Linharta RadovljicaKnjižnica Litija, Knjižnica Logatec, Knjižnica Medvode in Lavričeva knjižnica Ajdovščina.

Glavno nagrado je darovala: Beletrina

V sodelovanju z Ljubljanskim gradom in Kinodvorom.

beletrina

Mediji