Na vsebinoNa glavni meni

Naročilo po pošti

Naročite leposlovno in strokovno gradivo, ki vam ga pošljemo po pošti kamorkoli v Sloveniji.

Gradivo lahko naročite iz knjižnic:

Kako naročiti gradivo?

V katalogu COBISS+ izberete gradivo, ki je prosto, kliknete Rezerviraj in v spustnem meniju izberete možnost Po pošti. Neknjižnega gradiva (zgoščenke, filmi, igrače) po pošti ne pošiljamo. Na otroško izkaznico ne izposojamo gradiva za odrasle.

Pogoji izposoje

Poštne stroške vam bomo zabeležili na vaš članski račun v skladu s cenikom Pošte Slovenije. Lahko jih poravnate s spletnim plačilom takoj ali neposredno v knjižnici ob naslednjem obisku. Gradivo bo dostavljeno v skladu s časovnim rokom in načinom dostave Pošte Slovenije. Poštne storitve so možne le v Sloveniji, v tujino pošiljk ne pošiljamo.

Rok izposoje gradiva je 21 dni z možnostjo podaljšanja. Izposoja gradiva in obveznost plačila poštnih stroškov nastane in se evidentira z dnem odpreme gradiva.

Ob oddaji naročila preverite pravilnost vaših podatkov v Moji knjižnici, ki jih potrebujemo za dostavo naročenega gradiva po pošti in jih po potrebi popravite oziroma uskladite z dejanskim stanjem (telefonska številka, e-naslov, naslov ter poštna številka in kraj). V primeru neustreznih oz. nepopolnih podatkov člana knjižnica ne bo mogla izvesti storitve in se šteje, da naročilo ni bilo oddano. Knjižnica si ob naročilu člana pridržuje pravico telefonsko ali preko e-naslova preveriti, če je bila oddaja naročila res izvedena s strani člana ali zakonitega zastopnika oziroma skrbnika člana ter preveriti pravilnost podatkov, ki so potrebni za dostavo gradiva po pošti. S tem knjižnica zavaruje člana pred morebitnimi zlorabami.