petek, 19. maja 2023

Bologna po Bologni

30. prodajna razstava otroških knjig

Vabimo vas na slavnostno odprtje jubilejne, že tridesete, prodajne razstave Bologna po Bologni, ki bo v knjigarni Konzorcij v torek, 23. maja 2023, ob 11. uri. Pri pripravi le-te MKL, Pionirska, sodeluje s knjigarno Konzorcij ter Slovensko sekcijo IBBY. Na ogled bo postavljen izbor najaktualnejših in najbolj kakovostnih otroških knjig, ki so bile letos predstavljene na sejmu otroških knjig v Bologni.

Slavnostna govornica otvoritve bo Katja Stergar, direktorica Javne agencije za knjigo, ki nam bo predstavila dogajanje na največjem sejmu otroške knjige v Bologni v prihodnjem letu, ko bo Slovenija častna gostja.

Program dogodka:

11.00 – 11.30 Otvoritev razstave Petra Novak, direktorica Maloprodaje v Mladinski knjigi Trgovini, Katja Stergar, direktorica JAK, Darja Lavrenčič Vrabec, vodja Pionirske (MKL), Tina Bilban, predsednica Slovenske sekcije IBBY

11.30 – 12.00 Pogostitev

12.00 – 13.00 Tradicionalna predstavitev nagrajenih in najvidnejših del letošnje Bologne po izboru Tilke Jamnik.

Razstava bo potekala na dveh lokacijah: v knjigarni Konzorcij na Slovenski c. 29 in v Centru Oxford na Kopitarjevi 2, ki je edina specializirana knjigarna za tujejezično literaturo in jezikovne priročnike v Sloveniji. Letos bodo poleg nagrajenih mednarodnih knjižnih naslovov predstavljena tudi dela slovenskih avtorjev otroških knjig v prevodih. Na ogled bodo tudi ilustracije Ane Zavadlav iz knjige Italijanske pravljice Itala Calvina. Ana Zavadlav je bila ena od tridesetih ustvarjalcev, katerih dela so bila izbrana za razstavo ilustracij Calvinovih del v okviru letošnjega bolonjskega sejma.

Če se dogodka v torek ne morete udeležiti, bo Tilka Jamnik svojo predstavitev ponovila v četrtek, 25. maja, ob 11. uri. Zaradi lažje organizacije prosimo, da svojo prijavo na predstavitev pošljete Veroniki Ivančević, veronika.ivancevic@mladinska-knjiga.si.

Ilustracija: Ana Zavadlav iz knjige Italijanske pravljice, Mladinska knjiga, 2022