sreda, 23. junija 2021

Cikel ruskega filma: Belo puščavsko sonce in Kukavica

V kolikor ste zamudili ogled filmov iz letošnjega Cikla ruskega filma, si lahko filmski projekciji Belo puščavsko sonce in Kukavica ogledate v sredo, 30. junija, v večernih urah.

Filma bosta dostopna preko platforme Vimeo med 20.00 in 24.00. Za ogled se prijavite na e-naslovu slovanska@mklj.si ali nas pokličite na: (01) 308 56 02.

Belo puščavsko sonce

Filmska zgodba nas popelje na vzhodno obalo Kaspijskega morja, kjer se vojak Rdeče armade Fjodor Suhov že vrsto let bori v državljanski vojni (v dvajsetih letih prejšnjega stoletja).
Nemiri se še niso polegli, vojna pa se je uradno končala, zato Suhov odhaja domov. Na poti skozi puščavo pa se zaplete v lokalne dogodke …
Akcijski film, 1970; režija: Vladimir Motilj; 85 min.

Kukavica

September leta 1944. Finskega vojaka Veikka njegova četa proglasi za izdajalca in zapusti v gozdu. Podobno usodo doživlja rdečearmejec Ivan, ki ga obtoženega izdaje peljejo na zaslišanje. V bombnem napadu njegovi stražniki umrejo, njega pa poškodovanega najde Samijka Anni. Po spletu okoliščin se tudi Veikko znajde na njeni osamljeni kmetiji, kjer ne vedo, da je Finska sklenila premirje in izstopila iz vojne.

Vojna drama, 2002; režija: Aleksandr Rogožkin; 100 min.