petek, 10. junija 2022

Odprtje 29. Bologne po Bologni

7. junija je knjigarna Konzorcij odprla prodajno razstavo otroških knjig Bologna po Bologni, kjer si je mogoče ogledati in kupiti izbor nagrajenih in izstopajočih otroški knjig z letošnjega knjižnega sejma v Bologni. Razstavo skupaj s Konzorcijem organizira MKL, Pionirska ter Slovenska Sekcija IBBY.

Razstava se letos povezuje z Letom Ele Peroci, na kar se je v svojem prispevku navezala tudi mag. Darja Lavrenčič Vrabec iz MKL, Pionirske, ki je Elino življenje, njeno vpetost v mednarodni prostor in delo predstavila v okviru bralnospodbujevalne akcije Prisedite k moji mizici: 100 zgodbic in pravljic za branje, čudenje in kramljanje, dopolnila pa jo je Ida Mlakar Črnič z branjem zgodbice Ele Peroci Na oni strani srebrne črte.

V nadaljevanju se je slavnostni govorec dr. Peter Svetina v svojem edinstvenem pripovedovalskem slogu spraševal o moči literature in v prisotnih utrdil prepričanje, da je le-ta skorajda čarobno zdravilna.

Zadnji del prireditve je bil namenjen predstavitvi izstopajočih slikanic, katerih izbor že tradicionalno pripravi mag. Tilka Jamnik.

Kaj so o dogodku zapisali na MMC RTV Slovenija, si lahko preberete na sledeči povezavi.