ponedeljek, 27. marca 2023

Spletna predstavitev Britannice

Konzorcij COSEC v sodelovanju z Britannico in splošnimi knjižnicami (Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper) predstavlja spletno predstavitev elektronskega enciklopedičnega vira Encyclopedia Britannica Online (Public Library Edition).

Vstopi v britannico

Na spletnem dogodku z naslovom bo Emma Stout, predstavnica Britannice, predstavila glavne značilnosti Britannice ter tudi določene funkcionalnosti in možnosti, na katere uporabniki pogosto niso pozorni. Britannica namreč ni klasična enciklopedija oz. preslikava tiskane različice v elektronsko, kjer najdemo samo enciklopedične članke. Predstavitev se bo osredotočila predvsem na to, da Britannica omogoča tudi dostop do več tisoč knjig in revij iz različnih področij. Besedila Britannice lahko uporabniki pregledujejo glede na njihovo raven znanja angleščine, predstavitev pa se bo osredotočala na zahtevnejšo raven (raven za odrasle). Na koncu predstavitve bo mogoče zastaviti tudi vprašanja.

Spletna predstavitev bo potekala v sredo, 17. maja 2023, ob 12. uri in se bo snemala. Predstavitev bo v angleškem jeziku in je primerna predvsem za knjižničarje in zahtevnejše (odrasle) uporabnike splošnih knjižnic z dostopom do Britannice (Goriško, Obalno-kraško, Dolenjsko, Štajersko, Osrednjeslovensko, Gorenjsko, Pomursko območje). Registracija na dogodek ni potrebna.

Pridruži se predstavitvi

Vir novice