torek, 4. junija 2024

Zaključna prireditev bralne sezone Mesto bere

Dragi bralci in bralke,

v tej sezoni smo imeli na seznamu branj kriminalne zgodbe: 60 kriminalnih romanov in tri risoromane tujih in slovenskih avtorjev in avtoric. Veseli nas, da ste se pridružili našim skupnim branjem in sodelovali pri projektu Mesto bere z rekordnim odzivom!

Branja bomo zaključili v četrtek, 6. junija ob 17. uri v Knjižnici Otona Župančiča, Kersnikova ulica 2, v mediateki knjižnice s podelitvijo priznanj in nagrad ter žanrsko obarvanim pripovedovalskim uvodom. Predstavili bomo letošnja branja in razglasili najbralce in najbralke pri projektu – prejeli bodo knjižne nagrade založbe Modrijan. Prireditev bo povezovala pripovedovalka in voditeljica Katja Preša.

Nastopila bosta pripovedovalec Rok Kosec in glasbenik Goran Završnik, združena v duetu Vroča župa. Dvojec, ki ni manjkal na nobenem Pravljičnem ReŠetanju ekipe Za 2 groša fantazije, ko je ta še delovala. Rok kot spiker Radia Študent in Goran kot izkušen glasbeni improvizator sta v minulih letih ustvarila nekaj izjemnih interpretacij ljudskih pravljic, ki so na zgoščenkah Za 2 groša fantazije našle pot do številnih otrok in odraslih. Podkovana žaba, O osličku, ki je šel v svet, O treh prašičkih, Zajec dela za lisico in številne druge. Ko pa delata za odrasle, gre pa zares: Grozdje stare Magdičke, Kad, Trije bratje soldatje in vedno aktualna Goljuf je hujši nego vrag.

Prijazno tudi vabljeni k prebiranju intervjujev S slovenskimi avtorji o žanrskih pisavah in prispevkov Razmisleki o kriminalnih romanih.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

ekipa Mesta bere