ponedeljek, 6. junija 2022

Zaključna prireditev projekta Mesto bere… sodobne ljubljanske zgodbe

V petek, 3. junija 2022, smo organizirali zaključno prireditev projekta Mesto bere… sodobne ljubljanske zgodbe. Veseli nas, da ste se tudi letos pridružili našim branjem – v že enajsti sezoni branj!

Letošnja branja smo zaključili z literarnim pogovorom z dvema avtorjema z letošnjega seznama knjig, Sebastijanom Pregljem, avtorjem knjige V Elvisovi sobi, in Agato Tomažič, avtorico zbirke kratkih zgodb Česar ne moreš povedati frizerki z aktualnega seznama branj. Z njima se je pogovarjal literarni in gledališki kritik Matej Bogataj.

Na seznamu knjig aktualne sezone smo ponovno predstavili 30 zanimivih knjig sodobnih slovenskih avtorjev in avtoric, ki jih med vrsticami povezuje mesto Ljubljana.

Najbolje ocenjene in najbolj brane knjige letos, kot ste jih ocenili, so bile Jugoslavija, moja dežela Gorana Vojnovića, Brez imena Andreja E. Skubica, Antifa cona Erike Johnson Debeljak, V Elvisovi sobi Sebastijana Preglja, Česar ne moreš povedati frizerki Agate Tomažič, Zaspi, mala moja, zaspi Irene Svetek, Ljubljanske ulice Jurija Hudolina in Knjiga drugih Jele Krečič.

Na prireditvi smo razglasili najboljše bralce in bralke in jim podelili nagrade založbe Modrijan. Izmed vseh sodelujočih pa smo izžrebali dobitnika glavne nagrade, vikend paketa za dve osebi v butičnem hotelu Sunrose 7. Nagrado dobi bralka Andreja Vran.

Čestitamo nagrajencu in najbralcem in najbralkam in se zahvaljujemo sponzorju glavne nagrade SDH d.o.o. ter partnerju pri projektu Mladinski knjigi, Knjigarni Konzorcij.

Vse naše zveste bralce pri projektu vabimo, da se nam pridružite tudi v naslednji sezoni branj Mesta bere!