Karierni coaching – delo z brezposelnimi osebami

Trajanje: 2015

Cilji:

  • Podpora in motivacija brezposelni osebi, da oblikuje življenjske cilje in jih doseže.
  • Motiviranje za ugotavljanje različnih zaposlitvenih možnosti brezposelnih oseb.
  • Prepoznavanje lastnih kompetenc.

Ciljna skupina: brezposelne osebe vseh starosti

Opis:

Mestna knjižnica Ljubljana je sodelovala v projektu Vloga splošnih knjižnic na področju socialnega vključevanja. Naša storitev, s katero smo sodelovali v projektu, je bila Karierni coaching kot metoda dela z brezposelnimi osebami vseh starosti, ki se izvaja v Borzi dela.

Združenja splošnih knjižnic je v sodelovanju z Zavodom Jara uspešno kandidiralo na razpisu Public Libraries 2020. Namen projekta je bil vzpostaviti model zagovorniške kampanje, ki temelji na izmerjenih vplivih in učinkih že obstoječih storitev splošnih knjižnic na področju socialnega vključevanja ter povezati zagovorniške aktivnosti splošnih knjižnic v Evropi. V projektu je sodelovalo šest slovenskih knjižnic.

Projekt smo uspešno zaključili v letu 2015. Definirali smo kazalnike uspešnosti in izvedli raziskavo med uporabniki kariernega coachinga. Posneli in objavili smo promocijski video, s katerim knjižnica promovira dejavnost med uporabniki in pri potencialnih partnerjih. Izdelali smo tudi metodologijo merjenja učinkov, ki jo bomo lahko v prihodnje uporabljali za vrednotenje te dejavnosti.

Gradivo:

Stik: mag. Marijan Špoljar

Napovednik

Koledar

« Junij 2020 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri