Knjigolov

Knjigolov je igra, ki te izuri za orientacijo med policami knjižnice in ti pomaga pri lažjem iskanju knjig. Tvoja naloga bo, da s pomočjo navodil in zemljevida najdeš knjigo, ki je narobe pospravljena. Če knjigo najdeš, te za njo čaka manjša nagrada, hkrati pa knjižničar tvoj rezultat vpiše v posebno tabelo. Več točk kot zbereš, večja je možnost, da dobiš tudi glavno nagrado, hkrati pa se veča tvoja slava, saj bodo rezultati vidni na spletni strani in si jih bodo lahko ogledali vsi udeleženci.

Igra je namenjena predvsem osnovnošolcem od 8. leta dalje. Na dan lahko iščeš le eno založeno knjigo, iskanje pa lahko izvedeš največ desetkrat. 

Sodeluješ tako, da se prijaviš prek spletne pošte knjigolov@mklj.si in navedeš uro in datum ter knjižnico, v kateri bi izvedel akcijo iskanja. Knjige lahko iščeš v enotah Knjižnica Prežihov VorancKnjižnica Rudnik in Knjižnica Brezovica.

Prijavnico za sodelovanje, ki jo morajo podpisati starši, lahko natisneš sam in jo prineseš v knjižnico ali pa jo dobiš pri nas. Oddaš jo le ob prvi prijavi.

Prvi krog tekmovanja Knjigolov je za nami. Udeležilo se ga je 15 tekmovalcev v knjižnicah Vič, Brezovica in Rudnik. Večinoma so tekmovalci iskali narobe postavljene knjige le 2-3 krat, čeprav je bila glavna nagrada privlačna. Pa tudi vsakič so bili za uspešno opravljeno nalogo nagrajeni z manjšim darilcem, ki jih je čakalo za narobe postavljeno knjigo.

Zmagovalec je Christofer von Gari, ki si je mogoče tudi izračunal, da je sedemkratno tekmovanje (od možnih desetih) že dovolj za zmago in nagrado, ki si jo želi. Osvojil je 13 točk. Na drugo mesto se je uvrstila Neža R., na tretje pa Miha D.

Christofer von Gari bo torej z našim računalniškim strokovnjakom tiskal na 3D-tiskalniku. Drugo uvrščena Neža R. in tretjeuvrščeni Miha D. pa prejmeta knjižno nagrado v bombažni vrečki MKL.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo.

Knjigolov pa se nadaljuje v naslednjo sezono. Vabljeni k sodelovanju.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Maj 2021 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri