Na vsebinoNa glavni meni

Moj profil COBISS

S prijavo do svojega profila COBISS lahko dostopate do vrste storitev, ki vam bodo olajšale urejanje članstva in gradiva na daljavo. Za uporabo na mobilnih napravah in tablicah, ki delujejo na operacijskih sistemih Android ali iOS, je na voljo mCOBISS.

Prijavi se v COBISS

mCOBISS

 

 

 

Preverite izposojeno in rezervirano gradivo

V svojem profilu lahko vidite svojo knjižnico, člansko številko, število izposojenega in rezerviranega gradiva ter število izposojenih e-knjig.

Podaljšajte rok izposoje

Kliknite na zavihek Izposojeno in odpre se stran s prikazom izposojenega gradiva. Za podaljšanje gradiva odkljukajte okvirček v 1. stolpcu, nato kliknite gumb Podaljšaj izbrano.

Rezervirajte gradivo

Izposojeno ali prosto gradivo, ki je v naših knjižnicah na voljo za izposojo, lahko poiščete v katalogu, s klikom na gumb Rezerviraj gradivo rezervirate ter ga po prejetem obvestilu prevzamete v knjižnici, kjer ste ga rezervirali. Rezervirate lahko do pet enot gradiva naenkrat.

Oddajte naročilo za medknjižnično izposojo

Če želenega gradiva nimamo na voljo v knjižnici, lahko oddate naročilo za medknjižnično izposojo.

Podaljšanje članstva, dolgovi in omejitve

Neporavnane terjatve ali druge omejitve (npr. poteklo članstvo) si lahko v svojem profilu ogledamo s klikom na možnost Dolgovi in omejitve ter dolgove tudi poravnate.

Preverite zgodovino izposoj

Poglejte v svojo zgodovino izposojenega gradiva po kliku na možnost Zgodovina izposoj za tekoče leto ali za prejšnja leta.

Bodite obveščeni

Z uporabo možnosti E-obveščanje lahko v spustnem seznamu ali zavihkih izbiramo med nastavitvami, vnosom e-naslova in številke mobilnega telefona. Ob izbranem obvestilu označite ali ga želite prejemati po e-pošti ali kot SMS:

  • obvestilo o poteku rezervacije,
  • obvestilo o prispelem rezerviranem gradivu,
  • obvestilo o skorajšnjem poteku roka izposoje,
  • obvestilo o skorajšnjem opominu,
  • obvestilo o poteku članstva,
  • splošna obvestila knjižnice.

Pomoč pri uporabi COBISS profila

Spremenite geslo

Geslo lahko pridobite ali spremenite s klikom na možnost Sprememba gesla. Če smo geslo pozabili, lahko pošljemo zahtevo za dodelitev novega gesla s klikom na povezavo Pozabljeno geslo pod obrazcem za prijavo.

NAVODILA

MCOBISS NAVODILA