Kosovirjeva žlica

Grem na polet, da razširim si razgled, da kot mali kosovir vtaknem nos v vsak revir.

V svet domišljije, dogodivščin in pravljičnih junakov lahko poletiš tudi na Kosovirjevi žlici! Kosovirjeva žlica je leteča žlica, na kateri zorijo slastni paradižniki, s katerimi navigiraš med letenjem. Predstavljaj si vesoljsko ladjo v obliki velike žlice, ki ti pripoveduje pravljice in poje pesmice, medtem ko v njej udobno sediš in letiš po domišljijskih svetovih. To je Kosovirjeva žlica!

Z njo letiš po Evropi in na letališču v Helsinkih naletiš na prijazne Mumine, na ulicah Stockholma pa na Piko Nogavičko. Lahko pa odpotuješ na Gorenjsko in srečaš Kekca ter Mojco ali pa Martina Krpana na poti v Trst.

Še vedno zveni precej skrivnostno, kajne? Najbolje bo, da nas kar obiščeš in poletiš na žlici, da se prepričaš, o čem sploh govorimo. V svet pravljic in pesmic se lahko s Kosovirjevo žlico odpelješ na mladinskem oddelku Knjižnice Otona Župančiča, pred letenjem pa si preberi še pravila letenja in leteča dogodivščina se lahko prične.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri