Na vsebinoNa glavni meni

My extraordinary summer with Tess (Moj nenavaden teden s Tesso)

Steven Wouterlood
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
Steven Wouterlood

My extraordinary summer with Tess (Moj nenavaden teden s Tesso)

Sam, včasih prepameten in razmišljujoč fant, med počitnicami pride z družino na nizozemski otok. Razmišlja o življenju in minljivosti in se odloči za poseben trening samote. Potem pa spozna nenavadno in samosvojo vrstnico, domačinko Tesso. Skupaj izpeljeta načrt, kako bo Tessa spoznala svojega očeta, ki ne ve, da hčer sploh ima. Razburljive poletne počitnice Sama naučijo, da je bolje polno živeti, kot se bati neznanega.

Topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu je posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Nominiranec za nagrado mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020.

“Ko sem prvič bral knjigo Nenavaden teden s Tesso pisateljice Anne Woltz, sem takoj vedel, da je to zgodba za moj prvi celovečerni film. Zdela se mi je topla pripoved, v kateri se čudovito prepletajo dogodivščine, čustva in humor. Ne preseneča torej, da ima knjiga številne navdušene bralce širom sveta. Zgodba mi je blizu v več pogledih, in v marsičem se prepoznam v Samu, desetletnem glavnem junaku. Zares velik izziv je bilo knjigo prevesti v filmski scenarij, še veliko večji pa iz nje narediti mojo lastno zgodbo. Menim, da nam je uspelo, predvsem po zaslugi izvrstnega dela scenaristke Laure van Dijk, ki je napisala večplasten in dostopen scenarij. Prepričan sem, da bodo različne plasti filma nagovorile širok krog gledalcev, tako mladih kot odraslih. Tako dekleta kot fante.”” “”V filmu iščem pristnost, občutek izvirnega, in zelo si želim prikazati, kako otrok razume svet. Hkrati želim predstaviti tudi čudovito pokrajino in dati gledalcu občutek, da je Sam del večje celote.” – Steven Wouterlood

Anotacija je vzeta iz kataloga Kinobalon priporoča.

Na spletni strani Kinodvora je objavljeno pedagoško gradivo.

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake