Na vsebinoNa glavni meni

Agatha Raisin in pohodniki Dembleya

M. C. Beaton
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
M. C. Beaton

Agatha Raisin in pohodniki Dembleya

Agatha Raisin je starajoče dekle, pravzaprav bi ji lahko rekli ženska v poznih srednjih letih, če ne bi bila tako ponosno vihrava lastnica bogatega nabora uskladiščene domišljije, ki jo sicer premorejo le mlade, neizkrivljene dušice. Prav ta lastnost ji pomaga, da vedno prehiti policijo, pri odkrivanju hudobnežev. Gospa Agatha se namreč, poleg resne službe oglaševalske agentke, prostovoljno ukvarja še z odkrivanjem zločinov. To počne v strastni maniri Miss Marple, heroini slavne Agathine soimenjakinje, Agathe Christie. Da preiskave niso samo krvave, poskrbi s svojo humorno predstavo o življenju in osebnimi ljubezenskimi hrepenenji. Tokratni zaplet povzroči skupina pohodnikov po angleškem podeželju. Zgodba razkrije, da so na Angleškem te stvari zakomplicirane. Veleposestniki so z ograjevanjem svojega imetja preprečili pohodništvo in oholo ignorirajo vrisane steze, ki jih izpričujejo zemljevidi kot javne poti. (MU)

Mnenja bralcev


Knjiga je primerna za branje na plaži. Detektivski par raziskuje smrt pohodnice. Kasneje pride še do ene smrti. Konec je nepredvidljiv (kot se za dobro kriminalko spodobi). Poleg tega se splete še romantična zgodba med Agatho in njenim pomočnikom. Nezahtevna kriminalka z vsemi bistvenimi sestavinami (umori, zapleti, romantika, opisi oseb).

-Tadeja


Knjiga mi je bila zelo všeč, sicer je bila zaradi svojega značaja dokaj predvidljiva klišejska kriminalka, ampak me je presenetil konec … Zelo mi je bil tudi všeč razvoj karakterja same Agathe, kako se je iz zagrenjene in osamljene Londončanke prelevila v priljubljeno in domačo vaško gospo.

-Aljaž Jakob


Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake