Vinske bravure so namenjene osvetlitvi vina in vinske kulture s pozitivne plati, s tiste, ki nam je v bistvu tudi namenjena. Vino ni ustvarjeno zato, da bi človeka žalostilo ali ogrožalo posameznika ... Glede teh vprašanj naj se človek ukvarja sam s seboj, vino pa naj pusti pri miru in ga ne krivi za svojo nesrečo.

Tako avtor o vinu in pitju vina. Če se ob vinu tu in tam poveselimo, potem je prav, da o njem zvemo še kaj več: tudi zato, da se mu približamo spoštljivo in v primerno zmerni količini. Ko Drago Medved govori vinu, ga razume kot posebno obliko dovršenosti, kjer se povezujejo stoletna znanja, kultura, skrbno delo, ljubezen in ponos. V prijazno berljivem literarnem slogu, kjer se menjavajo pripovedi, izkušnje, meditacije, anekdote in asociacije z različnimi kulturnimi vidiki, nas avtor popelje skozi obsežne dežele znanja o vinu, od slovenskih in svetovnih vinorodnih pokrajin do vinskih značilnosti, njegove izdelave in številnih drugih enoloških skrivnosti. No, pa še to: ste vedli, da mogočnega Titanika namenoma niso krstili s šampanjcem, kot se navadnim ladjam spodobi? Razplet zgodbe je znan. (KKH)

Iskanje priporočil

Vrsta gradiva

Jezik

Ciljna skupina

Leto izida

Tema

Format

Področje/zvrst

Ključna beseda

thl

pionirska

BZ-logo

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri