Na vsebinoNa glavni meni

Klic kukavice

J. K. Rowling
Ocena gradiva
1 2 3 4 5
J. K. Rowling

Klic kukavice

Cormoran Strike, nekdanji vojak iz Afganistana, je zdaj zasebni detektiv, ki ima malo strank, zato pa veliko dolgov. Zaradi nezdravega razmerja se je razšel z dolgoletnim bogatim dekletom, zapustil udobje njene hiše in se preselil kar v svojo najeto pisarno. Ima srečo, da so mu iz agencije Začasne rešitve poslali mlado in izjemno sposobno honorarko Robin. Ko se pojavi John Bristow, ki bi rad dokazal, da njegova posvojena sestra, slavna manekenka Lula Landry, ni sama skočila z balkona v smrt, ampak jo je nekdo porinil, Cormoran ne kaže pretiranega navdušenja, saj so se o Luli Landry razpisali vsi časopisi. Njen primer je policija temeljito preiskala.

Toda njegovo finančno stanje mu ne dovoljuje, da bi zavrnil stranko, ki je pripravljena plačati. Dela se loti zelo temeljito. Svoja vprašanja zastavlja vsem ključnim ljudem v Lulinem življenju. Tako spoznavamo predstavnike različnih slojev in poklicev. Med njimi se skriva morilec. O tem je sprva skeptični Cormoran vedno bolj prepričan. Konec je pretresljiv in nam razkrinka človeško sprevrženost. (RN)

 

Mnenja bralcev


Odlična knjiga! Napeta do konca. Vmes sem se seveda spraševala, kdo je krivec. Res vredna branja.

-Maša


Zgodba je ravno prav zapletena, da je branje v užitek in vleče naprej. Celo pripoved sem malce navijala, da bi Cormoran in Robin poleg razrešitve umora rešila tudi drug drugega. Z veseljem sem se lotila tudi branja drugega dela – Sviloprejke.

-Gabrijela


Napeta zgodba z zelo podrobnim in barvitim opisovanjem dogajanja, ter potrebnih skokov v opis osebnih zgodb glavnih oseb. Zanimiv potek dogodkov ter razkrivanja skrivnosti za umorom. Razkritje na koncu je kar nepredvidljivo in srhljivo. Knjigo bi ljubiteljem kriminalk definitivno priporočila.

-Staša


 

Iskanje priporočil
  • Jezik

  • Ciljna skupina

  • Leto izida

  • Tema

  • Zvrst

  • Format

  • Oznake