Cormoran Strike, nekdanji vojak iz Afganistana, je zdaj zasebni detektiv, ki ima malo strank, zato pa veliko dolgov. Zaradi nezdravega razmerja se je razšel z dolgoletnim bogatim dekletom, zapustil udobje njene hiše in se preselil kar v svojo najeto pisarno. Ima srečo, da so mu iz agencije Začasne rešitve poslali mlado in izjemno sposobno honorarko Robin. Ko se pojavi John Bristow, ki bi rad dokazal, da njegova posvojena sestra, slavna manekenka Lula Landry, ni sama skočila z balkona v smrt, ampak jo je nekdo porinil, Cormoran ne kaže pretiranega navdušenja, saj so se o Luli Landry razpisali vsi časopisi. Njen primer je policija temeljito preiskala.

Toda njegovo finančno stanje mu ne dovoljuje, da bi zavrnil stranko, ki je pripravljena plačati. Dela se loti zelo temeljito. Svoja vprašanja zastavlja vsem ključnim ljudem v Lulinem življenju. Tako spoznavamo predstavnike različnih slojev in poklicev. Med njimi se skriva morilec. O tem je sprva skeptični Cormoran vedno bolj prepričan. Konec je pretresljiv in nam razkrinka človeško sprevrženost. (RN)

Iskanje priporočil

Vrsta gradiva

Jezik

Ciljna skupina

Leto izida

Tema

Format

Področje/zvrst

Ključna beseda

thl

pionirska

BZ-logo


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri