Čuječnost in vzgoja – dr. Eva Škobalj

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: torek, 4. julij 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Knjiga je namenjena vsem, ki želite spoznati učinke in dobrobit čuječnosti v vsakodnevnem življenju: v medsebojnih odnosih, službi, vzgoji, skratka na vseh področjih življenja. Brez usmerjene pozornosti je nemogoče stopiti v globino katerega koli problema ter ga videti in razumeti v celoti. Prav to, razumevanje problema, pa je pogoj, da zanj najdemo optimalno rešitev.

Dr. Eva Škobalj poučuje na Prvi gimnaziji v Mariboru.

Beseda avtorice ob izidu knjige:

Pa je zunaj! V tem lepem sončnem dnevu! Knjiga Čuječnost in vzgoja. Pogosto je tako, da ima vsaka generacija svoj okus glede branja; to kar je všeč mladini, ne bo v prvi vrsti zanimalo starejših in obratno. Ko sem začela pisati knjigo, sem imela namen in željo, da poveže vse generacije; da bi jo z enakim zanimanjem brali tako mladi, kot njihovi starši, stari starši, pa seveda učitelji in vsi ostali, ki v kakršni koli obliki delajo z ljudmi. Želela sem si knjigo, ki bo različnim generacijam do te mere zanimiva, da jih bo povezala v pogovore in razmišljanja. Knjiga, ki bo predstavljala stično točko med ljudmi.

Želela sem jo narediti berljivo, pristopno in pristno, hkrati pa tako, ki bo premikala srca. Knjigo, ki opogumlja in motivira. Napisana je z nekaj tiste liričnosti in mehkobe, ki jo človeku dajejo zrelost in izkušnje. In če bi me nekdo vprašal, kaj je njena glavna nit, bi bila seveda malce v zadregi, kajti zaradi zgovornosti mi je bilo vedno težko strniti vsebine občutkov. A vendarle, človek je mlad in živ toliko, kolikor se je pripravljen učiti. Kar brez strahu, ne govorim le o tistem klasičnem učenju, ki ga poznamo v šoli. Temveč mnogo ... mnogo širše. In če ste postali radovedni, vas prisrčno vabim k branju!

Vabim pa vas tudi k ogledu spletne strani s predstavitvijo knjige.