Milje v srcu – Dare Bencik

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: torek, 19. december 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Svetovni popotnik Dare Bencik bo predstavil 30 let svojih popotniških doživetij, v katerih je prepotoval svet po dolgem in počez. Obiskal je vsega skupaj 102 državi in doživetja popisal v knjigi Milje v srcu.

Na začetku osemdesetih je Dare Bencik še za rep ujel dobo romantičnega potovanja. Kako zelo drugače je bilo kot danes. Nobenega interneta, nobenega skajpa, brez mobitelov in facebookov. Odšel si, vmes napisal pismo ali kartico, in se po nekaj tednih ali mesecih spet pojavil na domačem pragu.

Milje v srcu so dokaz, da se da z voljo uresničiti marsikatero hrepenenje. Dare je uresničil otroške sanje in nekajkrat obkrožil svet Cena za to je bila visoka, za nekatere m,orda previsoka – razšel se je z družino, ni si zgradil hiše, nima prestižnega avtomobila: Nekje je zapisal, da ti lahko vzamejo vse – bližnje in materialne dobrine, a potovanj ti ne more nihče. Vedno znova so ga premamile tuje države, preživljal se je s priložnostnimi deli, potoval z avtoštopom, lokalnimi avtobusi, letali; spoznal je na stotine ljudi, se z mnogimi zbližal in si delil del poti. (Vlado Vrbič, iz Spremne besede h knjigi Milje v srcu

Obenem si bomo lahko ogledali tudi fotografsko razstavo fotografij z njegovih poti.