Pesniško-pripovedovalski nastop – Neil McCarthy

Prizorišče: Trubarjeva hiša literature

Datum dogodka: petek, 13. april 2018 ob 20:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Neil McCarthy je Irec iz Corka, ki trenutno živi ustvarja na Dunaju. Študiral je angleščino na University of Ireland, Galway, Irska. Ni tipičen pesnik, ampak pesnik/performer, ki na atraktiven in drugačen način predstavlja svojo Spoken Word poezijo. 

Je živi dokaz, da so Irci odlični pripovedovalci in da je poezija lahko tudi zabavna.

Njegove pesmi so igrive, tu in tam tudi zabavljaške. Nastopa v knjigarnah, kavarnah, univerzah po vsem svetu (New York, Los Angeles, Denver, Dublin, Krakov, Budimpešta, Dunaj, Zagreb ...). Je večni popotnik. Tematika migracij je zastopana tudi v njegovi poeziji. Objavlja v mednarodnih revijah. Poezijo je izdal tudi na zgoščenki Live in the Laden. Neil McCarthy bo predstavil svojo novo knjigo Stopgap Grace, ki je izšla v februarju 2018 in jo predstavlja na svoji evropski turneji. Pogovor z avtorjem bo vodila Veronika Dintinjana.

Dogodek bo z tradicionalno irsko glasbo obogatila skupina Noreia (Anej Ivanuša: irske piščali, lesena flavta, Ana Novak: violina in Gašper Šinkovec: kitara, harmonika). Dogodek pripravljamo v sodelovanju z Veleposlaništvom Irske.