Kubrickova Odiseja v vesolju – Matic Majcen

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 19. december 2018 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Ob 50. obletnici filma 2001: Odiseja v vesolju je filmski kritik Matic Majcen napisal knjigo Kubrickova Odiseja v vesolju, ki je tudi prva knjižna izdaja posvečena temu filmu v slovenskem jeziku. Avtor v njej natančno razloži težaven nastanek filma, razvozla vse detajle v zapleteni zgodbi ter daje uvodni vpogled v filozofsko ozadje filma.

Majcen bo v pogovoru z Rokom Govednikom razmišljal o filmskem ustvarjanju Stanleya Kubricka ter odgovarjal na vprašanja obiskovalcev o njegovem filmu, ki tudi po 50 letih ostaja nadvse veličastno kakor tudi zelo aktualno delo.

2001: Odiseja v vesolju, ki jo je leta 1968 posnel filmski režiser Stanley Kubrick predstavlja prelomno delo v žanru znanstvene fantastike ter enega najboljših filmov vseh časov. Ta film gledalce že pol stoletja navdušuje s spektakularnimi prizori vesolja in drznimi produkcijskimi prijemi, a jih obenem tudi intrigira s kompleksno pripovedjo, ki si jo lahko vsak razlaga po svoje.

Pogovor bo vodil Rok Govednikl.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri