Čuječnost – Melita Košak

Prizorišče: Knjižnica Bežigrad

Datum dogodka: sreda, 20. februar 2019 ob 18:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Pogosto se znajdemo v težavah, ko se pretirano ukvarjamo s preteklostjo ali pa smo okupirani s strahovi glede prihodnosti. Čuječnost pomeni biti prisoten v sedanjem trenutku, se zavedati dogajanja okrog sebe in znotraj nas.

Praksa čuječnosti je ena izmed najučinkovitejših metod obvladovanja stresa. Srečanje bo združevalo teoretične osnove in praktične vaje, ki omogočajo boljšo preventivo in skrb zase pri soočanju z vsakodnevnimi stresnimi dogodki.

Melita Košak je univerzitetna diplomirana psihologinja in certificirana transakcijsko analitična psihoterapevtka. V okviru Bangor University, Velika Britanija se je izobraževala iz Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT). Je vodja Centra za razvoj in raziskovanje čuječnosti, ki deluje v okviru Inštituta IPSA in učiteljica čuječnosti. Od leta 2007 na inštitutu vodi na čuječnost usmerjene programe: Program celostnega obvladovanja stresa in Napredni trening za učitelja čuječnosti. V okviru Inštituta IPSA dela tudi kot vodja projektov ter izvaja psihoterapijo. Pri svojem delu združuje pristop transakcijske analize in čuječnosti.


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri