Starost ni za mevže - Zavod za aplikativne študije OPRO

Prizorišče: Knjižnica Jožeta Mazovca

Datum dogodka: četrtek, 10. oktober 2019 ob 18:30

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

"Publikacija Starost ni za mevže prikazuje, da nasilje zaradi specifičnih karakteristik obdobja po upokojitvi prevzema nove in za starost ter spol specifične oblike, vendar je njihova pogostost in resnost odvisna od specifične konstelacije psihosocialnega razvoja oziroma s starostjo pogojene regresije in povezana z lastnostmi partnerskega odnosa. Drugače rečeno, študija je tudi v mednarodnem merilu izjemna zato, ker je na podlagi empirične evidence pokazala, da starost in s starostjo povezane telesne in duševne spremembe same po sebi ne vodijo v nasilje, če to že prej ni bilo latentno ali manifestno prisotno v partnerskem odnosu." je v recenziji zapisala prof. dr. Tanja Rener.

Na predstavitvi bodo sodelovali dekanja Fakultete za socialno delo dr. Vesna Leskošek, psihiater in literat Matjaž Lunaček in mladi raziskovalec na Fakulteti za družbene vede Otto Gerdina. Pogovor bo povezovala Sinja Čož. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri