Oceanski valovi - Zvedavo: naravoslovno doživetje skozi umetniški film

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 30. oktober 2019 ob 10:00

Ciljna skupina: Otroci, Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Ste vedeli, da nam ocean lahko pričara čipke valov, morske grive, svetlikanja? Vse to si bomo skupaj ogledali na filmskem platnu, potem pa se spraševali, kako nastanejo pojavi, ki smo jih gledali na filmu: valovi, lom valov, plimovanje, zakaj je morje slano in koliko oceanov imamo na Zemlji.

V goste smo povabili priznanega filmskega ustvarjalca Andreja Zdraviča, ki ga oceani fascinirajo in navdihujejo že vrsto let. Neprestano jih raziskuje in ustvarja čudovite kratke filme, ki prikazujejo oceane v vsej njihovi lepoti, od spokojnosti in mirnosti do njihove dinamike, živosti, moči.

Vse skupaj bomo podkrepili še z zanimivimi poizkusi. Uživali bomo ob gledanju umetniških filmov in se zraven veliko naučili! Ne zamudite enkratne priložnosti ogleda filmov našega vrhunskega umetnika Andreja Zdraviča—dobitnika letošnje Badjurove nagrade za življenjsko delo in pogovora z njim.

Vabljeni otroci 5+, mladina, družine in odrasli.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri