Zaključna slovesnost ob razstavi Razsvetljenstvo v dragocenih tiskih Slovanske knjižnice

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: torek, 12. november 2019 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Slovanska knjižnica se bo ob iztekajočem letu, v katerem se še posebno spominjamo dveh velikih mož slovenske zgodovine in literature, Valentina Vodnika in Žige Zoisa, še enkrat ozrla na obdobje, v katerem sta delovala in ga močno zaznamovala.

Zaključna slovesnost

 

Pred zaprtjem razstave Razsvetljenstvo v dragocenih tiskih Slovanske knjižnice se bomo še enkrat ustavili ob zbirki simbolno bogatih kulturnih spomenikov iz dobe slovenskega preporoda, ki pripadajo najstarejšemu gradivu knjižnice.

Avtorica razstave mag. Kristina Košič Humar bo v temeljnih črtah orisala, kaj povezuje razstavljene publikacije, ideje razsvetljenstva, slovenski narodni prerod ter Žigo Zoisa in Valentina Vodnika, kakšno obdobje odslikavajo ter kaj je pomenil ta čas za nadaljnji kulturni in narodni razvoj Slovencev.

V prireditev nas bosta z uvodnimi besedami pospremila direktorica Mestne knjižnice Ljubljana mag. Teja Zorko in strokovni vodja Slovanske knjižnice Tomaž Miško.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri