Oblike motiviranja za branje v vrtcu in družinah – Ida Mlakar Črnič

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Ciljna skupina: Odrasli

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Obe strokovni predavanji v letošnjem letu sta že rezervirani.

Predavateljica bo predstavila različne načine spodbujanja branja pri otrocih, z različnimi vrstami gradiva, dejavnostmi, ki spodbujajo branje, ter uporabo literature kot pomoč otrokom v različnih življenjskih situacijah.

Strokovno predavanje je namenjeno mladinskim knjižničarjem, vzgojiteljem, pomočnikom vzgojiteljev in staršem otrok, ki sodelujejo v projektu Ciciuhec, beremo z malčki.

Ida Mlakar Črnič, predmetna učiteljica slovenščine in primerjalne književnosti, višja knjižničarka, zaposlena v Mestni knjižnici Ljubljana, je pravljičarka, bibliopedagoginja in mladinska pisateljica. Od leta 2001 ureja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig. Je članica žirije literarnega natečaja Evropa v šoli. Sodeluje v časopisnem svetu revij Ciciban in Cicido. Piše za rubriko Skupaj v knjižnico za Cici Veselo šolo, knjižne sezname za didaktična gradiva programa Kinobalon ter tematske sezname za oddajo RTV Slovenija Kriškraš. Je avtorica 15 leposlovnih knjig za otroke, nekatere med njimi so bile nominirane za nagrado Kristine Brenkove za izvirno slovensko slikanico ali prejemnice nagrade. 

Po predhodnem dogovoru bomo izvedli največ dve strokovni predavanji na lokaciji vašega VVZ. Rezervirate si lahko termin med decembrom 2019 in marcem 2020 ob sredah.

 


 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri