Nizozemska in evropski prostor – dr. Anita Srebnik in Ksenija Horvat

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 5. december 2019 ob 20:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Z dr. Anito Srebnik, lektorico za nizozemski jezik in kulturo Oddelka za germanistiko z nederlandistiko in skandivanistiko na Filozofski fakulteti v Ljubljani, bo tekla beseda o specifičnosti nizozemskega jezika in njegovega poučevanja.

O tem zakaj sta nizozemski jezik in književnost tako privlačna za Slovence, prav tako pa tudi nizozemska kultura in mentaliteta, ki ju zaznamujeta kultura dialoga in konsenza. Podali se bomo tudi v zgodovino, predvsem v 17. stoletje, ko je bila Nizozemska pomorska in trgovska svetovna velesila, zapuščino tega »zlatega obdobja« pa lahko vidimo in občutimo še danes.

Ksenija Horvat, slovenska novinarka in televizijska voditeljica, je diplomirala iz primerjalne književnosti in sociologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in delovala v vrsti uglednih slovenskih medijev, kot so radio Študent, Val 202, BBC in na Televiziji Slovenija, kjer je bila nekaj časa tudi urednica informativnega programa.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri