Kosovelova nenapisana knjiga – dr. Miklavž Komelj

Prizorišče: Knjižnica Prežihov Voranc

Datum dogodka: torek, 18. februar 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Predavanje izhaja iz novih spoznanj o Kosovelovi zapuščini in se posveti vprašanju, kako je njen specifični način obstajanja mogoče povezati z vizijo nenapisane knjige, o kateri Kosovel govori v eni od svojih pesmi.

Pesnik, esejist, prevajalec in umetnostni zgodovinar dr. Miklavž Komelj je v dveh knjigah z naslovom Kosovel: Vsem naj bom neznan zbral še neobjavljene zapise velike pesnikove zapuščine. Prva knjiga obsega poezijo, prozo in dramatiko. Druga knjiga predstavlja Kosovela kot misleca – obsega aforizme, načrt za knjigo Biti ali ne biti, zapise o literarni teoriji, gradivo za diplomsko nalogo o Alojzu Gradniku in osnutke pisem.

Vabljeni na nova odkrivanja Kosovelovih besedil, preko branj, opomb in komentarjev pronicljivega predavatelja, ki za Kosovela trdi, da nam je ob branju te knjige dejansko bolj neznan kot prej, saj nam spodbija vse vnaprejšnje predstave, ki smo si jih morda ustvarili o njem!

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri