Slovanski bralni klub: Newyorška trilogija

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 1. junij 2020 ob 20:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

V Slovanskem bralnem klubu izpostavljamo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije.

O knjigah v sproščenih pogovorih razpravljamo z njihovimi prevajalkami in prevajalci ter ustvarjalkami in ustvarjalci. Bralni klub vodita slavistki Tatjana Jamnik in Jana Šnytová.

Na prvem srečanju bomo spregovorili o knjigi Newyorška trilogija. Roman nagrajenega slovenskega pisca Iztoka Osojnika nas povleče v vrtinec velemestnega življenja pa tudi v skrivnosti ustvarjalnega vrenja, v blodnjak slik, misli in dogodkov, ki se ne tičejo samo New Yorka in Amerike. Pripovedovalka v nastajajoči knjigi z detektivsko pozornostjo počasi razvozlava mnoge na videz nepomembne podrobnosti v široki paleti tem. Med ustvarjalnim procesom pa se ji poraja še eno vprašanje: Kdo zares piše oziroma nadzoruje njeno pisanje?

Več o knjigi preberite tukaj.

Bralni klub začasno izvajamo v obliki SPLETNIH KONFERENC. Udeležba je brezplačna, a je zaradi omejenega števila mest obvezna prijava. Navodila za pridružitev spletni konferenci prijavljeni prejmejo po e-pošti.

Prijavite se po 01 308 56 00 ali na slovanska@mklj.si


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri