Prestavljeno-Spletni francoski literarni krožek: Les désorientés

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 1. junij 2020 ob 17:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

PRESTAVLJENO NA 8. junij - v knjižnici

Francoski literarni krožek se začasno seli na splet. Tokrat se bomo pogovarjali o romanu Les désorientés libanonskega pisatelja Amina Maaloufa.

Adam je Libanon, svoj rodni kraj, zapustil ob izbruhu državljanske vojne in dolgo je bilo videti, da se vanjo ne bo več vrnil. Dokler ga ni neke noči poklical umirajoči prijatelj iz mladosti, s katerim je zaradi razlik v odnosu do vojnega dogajanja prekinil stike. A ta klic ga popelje nazaj na vzhod in mu omogoči, da se s pomočjo prijateljev sooči s svojo preteklostjo.

 

Povezava do Zoom dogodka:
https://us04web.zoom.us/j/79910220109?pwd=VnB0clF5M0RGR0FmWFR5VE9lRUxLZz09


Vstopna številka: 799 1022 0109
Geslo: 4R0s8x

 

V sezoni 2019/20 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, sofinancirata pa ga KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Zaželene so predhodne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Prihajajoče srečanje:

  • Ponedeljek, 29. 6. 2020 Ce que le jour doit à la nuit (Yasmina Khadra)
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri