Umetna inteligenca: uspehi in etične dileme - dr. Marko Robnik Šikonja PRESTAVLJENO NA 25. NOVEMBER

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: torek, 29. september 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Razlog za trenutno veliko zanimanje za področje umetne inteligence so znanstveno-tehnološki preboji na področju strojnega učenja, ki se imenuje globoko učenje. Predstavili bomo idejo globokega učenja, njegove prednosti pri analizi predvsem slikovnih, zvočnih in besedilnih podatkov, ter nekatere omejitve in etične dileme.

Dr. Marko Robnik Šikonja je profesor na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. Raziskovalno dela na področjih umetne inteligence, strojnega učenja, podatkovnega rudarjenja, obdelave naravnega jezika in analize omrežij. V okviru strojnega učenja ga še posebej zanimajo globoke nevronske mreže, ocenjevanje atributov, razlaga prediktorjev, ansambelske metode in vektorske vložitve. Je avtor ali soavtor več kot 150 publikacij, tako znanstvenih kot literarnih. Njegovi članki so v mednarodnih publikacijah citirani več kot 4000-krat.

V sodelovanju s Svetovnim etosom Slovenija.

Zaradi letošnje epidemije Covid-19 bodo prireditve izpeljane v skladu z navodili NIJZ.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri