Slovanski bralni klub: Stanisław Lem - Solaris

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: ponedeljek, 21. september 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Doktor Kris Kelvin prileti na vesoljsko postajo, ki kroži okrog planeta Solaris. Že ob prihodu opazi, da se na postaji dogajajo čudne stvari. Poleg preostalih dveh stanovalcev postaje, dr. Snauta in dr. Sartoriusa, se namreč pojavljajo tudi tako imenovani gostje.

Nihče ne ve, zakaj se vedno znova vračajo, a čedalje bolj jasno postaja, da so povezani z oceanom, ki obdaja planet. Se ta tuja inteligenca z njimi poigrava ali jim kaj hoče sporočiti? Je komunikacija pri stiku dveh civilizacij sploh mogoča?

Gostja drugega srečanja v letu 2020, ki ga bo vodila slavistka Jana Šnytová, bo prevajalka knjige Tatjana Jamnik. Prijave sprejemamo na tel. št. 01 308 56 00 ali na e-naslovu slovanska@mklj.si.

V Slovanskem bralnem klubu izpostavljamo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije. O knjigah v sproščenih pogovorih razpravljamo z njihovimi prevajalkami in prevajalci ter ustvarjalkami in ustvarjalci. Bralni klub vodita slavistki Tatjana Jamnik in Jana Šnytová.

PROGAM:

ponedeljek, 1. 6. 2020, ob 20.00 (v obliki spletne konference)
Newyorška trilogija
Gost: avtor Iztok Osojnik

ponedeljek, 21. 9. 2020, ob 18.00
Stanisław Lem: Solaris
Gostja: prevajalka Tatjana Jamnik

ponedeljek, 12. 10. 2020, ob 18.00
Ignacy Karpowicz: Osti
Gostja: prevajalka Jana Unuk

ponedeljek, 16. 11. 2020, ob 18.00
Radka Denemarková: Prispevek k zgodovini radosti
Gostja: prevajalka Tatjana Jamnik

Sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.


»Knjiga je najmočnejše orožje naroda. Narod, ki ceni knjige, hkrati ceni svojo duhovno neodvisnost, te pa ne bo izgubil, dokler bo imel svojo književnost.«
Karel Čapek


S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri