Peru, Bolivija in Argentina – Zoran Furman

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 1. marec 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Prvi del potovanja o Argentini in Čilu smo spoznali lani v mesecu decembru. V drugem delu predavanja nas bo pot vodila skozi Peru, Bolivijo in nazaj v Argentino.

Potovanje bomo začeli v najlepšem perujskem mestu Arequipa, od koder se odpravimo na pohod v notranjost v sloviti kanjon Colca in opazujemo kralja andskih višav, kondorja. Sledi obisk Nazce, kjer nas očarajo slovite slike v puščavi. Cusco, prestolnica inkovske kulture, je mesto z bogato kulturo in številnimi ruševinami v okolici mesta, med katerimi izstopajo inkovske soline, zanimivo kamnito obzidje, ki spominja na pumine zobe oz. Sacsayhuamán, ter ruševine Ollantaytambo, ki jih tudi obiščemo. Do inkovskega kraljestva Machu Picchu pa se odpravimo na treking okoli gore Salkantay. Sledi Bolivija z glavnim mestom La Paz, mesto Potosi z rudnikom bogatih kovin in posušenim slanim jezerom Salar de Uyuni. V Argentini se »okopamo« pod najlepšimi slapovi Iguazu, preden končamo trimesečno potovanje v Buenos Airesu.


Dogodek si lahko ogledate prek spleta na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri